Le tudnátok nekem írni ezeket a stílusokat? Rocker, emo, punk, góth, (akik metált hallgatnak azt a stílust hogy hívjuk? ) többi lent!
Rockerből annyi féle van, mint égen a csillag. Ebbe a stílusba bele vehetsz mindenkit, aki rock zenét hallgat. Az örjöngő deathmetal-ost, a szakadt punkot, a halálvágyas emóst, a sötét got-ost is.
Az emo, az emotion azaz érzelem szóbol ered. Jellemzi őket a sötét világnézet, a halálvágy éz a szar zene szeretete (az utolsót nem kell komolyan venni).
A punk, a rendszer ellen lázad, zenéjükben is ez jelenik meg, provokatív szövegek, nem tiszta hangzás. Magyarországon leginkább a szakadt, igénytelen emberekre használják.
A goth is a sötét dolgokat szeretik, enél többet nem nagyon tudok róluk.
A rockerek jellemzője általában a hosszú haj, de az emósoknál inkább félhosszúvasalt, vagy rövid zselézett frizura. Öltözködésben a goth és az emo a sötét cuccokat szereti, a goth kedveli a lógó, szegecses ruhákat is. A punkokra a szakadt farmer nadrág, farmer kabát a jellemző. De lehet millió+1 féle öltözködési stílusuk. A 70-es évek rockerjei csillogó, színes ruhákat hordtak, ott vannak a szakállas motoros metálosok, a flanel inges, bakancsos grunge rockerek (ez vagyok én :)).
Az a baj, hogy a rock nagyon sokszínű, itt nem is nagyon lehet összefoglalni. Ha érdekel a téma, akkor olvass utána wikipedián, vagy pedig külön ezzel foglalkozó oldalakon.
Amúgy te melyik irányzatba tartozol?
A gothokra a (lányoknál) sötét smink ,a csipke és a fűző jellemzó,fiuknál a fél kopasz, a kopasz ,hosszú haj , a fekete régies ruhák, magasszárú, magas talpú cipő jellemzi.
Belülről: szeretik a művészeteket,a feketeés vörös színt , zenében lassú, melankólikus rockot,metált hallgatnak.
A goth sokkal összetettebb ennél, nem csak egy divatirányzat. A gothok általában nagyon otthon vannak a művészetekben (festészet, irodalom..)
Fűzőket és hosszabb szoknyákat, régies ruhákat hordanak, mármint a lányok. Kedvelik a történelmet.
Az olyan vámpíros smink jellemző legtöbbjükre (fehér/ világos alapozó, sötét rúzs)
Emo: előttem már leírták. (mellékesen: vannak a scenek, majdnem ugyanaz mint az emo csak ők színes ruhákban járnak)
A többit már leírták :D
akik metált hallgatnak, azokat metálosoknak hívjuk (vagy külföldön metalhead-eknek)
a rockerek értelem szerűen rockot hallgatnak, szeretik a feketét
emok szeretik a feketét általában szomorúak, depressziósak, de nem csak fekete ruhákat hordanak, hanem élénk szineket is gyakran hordanak.
a punkokról nem sokat tudok, punk zenét hallgatnak és kissé agresszívak
a góthok hangulata kicsit melankólikus, és titokzatos. szinte csak feketét hordanak, de néha sötét vöröset, lilát, barnát vagy zöldet, de a fekete az alap szín. A góthoknak több típusa van, viktoriánus gótok, akik viktoriánus ruhákat hordanak, és szeretik a régi dolgokat. a syber gótok kissé ijesztőek, ők nagyon élénk, intenzív színeket hordanak és radio aktív jeleket. Ezeken kívül vannak a lolita gótok, akik habos, cuki ruhákat hordanak, de csak feketét.
azok akik metált hallgatnak, a metálosok vagy metal head-ek.
mindegyik stílusra szerintem jellemző, hogy acélbetétes bakancsot hordanak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!