Van különbség a budapesti és a vidéki tinik közt? Ha igen, akkor mi az?
És pl egy bp-i osztály és egy vidéki osztály közt?
Vidékit elsősoran úgy értem h pl kisvárosi
Szerintem sincs különbség. Én pl. 14éves koromig vidéki voltam. Most viszont Pesten élek, de sokszor visszamegyek a szülővárosomba, és nem látok semmi különbséget.
19/L
Szerintem van egy kis különbség. Tapasztalatom szerint a nagyvárosiak bunkóbbak, egósabbak. Jellemző ez is a szájukból (vagy hasonló): Te fogd be a pofád, csak egy kis paraszt vagy!
Meg a nevek elé: A Kata azt mondta, a Dóráé.. stbstb
van!
a pestiek a vidékieket utálják a vidékiek a pestieket:)
de van aki mindenkit utál;)
Én Budapesten élek, mert Budapesten születtem, és jelenleg még albérletre se elég a fizetésem, nemhogy saját lakásra.
Nekem vannak vidéki ismerőseim is, külföldi ismerőseim is, és természetesen helyiek is. Vannak köztük bunkók és rendesek függetlenül attól, hol élnek. Nagyon sok múlik a neveltetésen, és ebben nem fontos, ki hol él. Igen, vannak furcsaságok a mai gyerekekben, akik Pesten nőnek fel (anyukám egyik diákja szerint a csirke testét nylonzacskó borítja), de általánosítani akkor se szabad, ha sok a rossz példa, mert Budapest egy olvasztótégely, itt mindenféle ember megfordul, sokan költöznek ide vidékről, és pestiek lesznek, sokan költöznek ki vidékre, Pest-közelbe, (én is szeretnék, mert nem szeretem a panelt, és szeretnék kertet, és szeretnék tisztább levegőjű helyen élni), és vidéki lakosokká válnak. De attól, hogy valaki pesti vagy vidéki, még nem ez határozza meg a viselkedését. Ismerek én nagyon bunkó vidékieket is. Anyukám szülőfaluja (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében) nagyon pletykás, és tele van rosszmájú emberekkel, anyu Pestre jött férjhez, apám is vidéken nőtt fel, és volt munkája ott is, de Pestre helyezték át, tehát ő meg így került fel, és anyu nem akar vidékre költözni, mert nagyon rossz emlékei vannak a "mindenki ismer mindenkit, mindenki tud mindenkiről mindent" mentalitásból. Pesten legalább nincs falurádió, ezt mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!