Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kisbabákat szeretnék fotózni...

Ferita kérdése:

Kisbabákat szeretnék fotózni és milyen objektívet vegyek? Egy Canon 400D gépem van 18-55mm objektívvel! Néztem a 18-135 mm objektívet az jó lenne?

Figyelt kérdés
2014. nov. 1. 11:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ez jó is így, a lehetőség mindenkinek jár, sőt mindenkinek adott is, de aki nem tudja mekkora fába vágja a fejszéjét azt az első kudarc (mert abból van bőven mire az ember ezen a pályán eljut valahova, nekem is volt) könnyen eltántoríthatja, míg ha számít rá akkor tudja, hogy ez benne van a pakliban és érdemes lehet tovább próbálkoznia. Egyébként valóban. Elindulni elég a 400D, én is azzal kezdtem és valószínűleg sokan mások is. Ha a kérdező azt kérdezi, hogy milyen objektívet vegyen ahhoz, hogy lefotózza a gyermekét, az egy másik kérdéskör, mintha egyértelműen arra utal, hogy Ő márpedig babafotós akar lenni. Utóbbival sincs baj, csak egészen más út és más tudás/eszközök szükségesek hozzá. Nekem nem fog konkurenciát jelenteni, mert nem vagyok babafotós, hébe-hóba fotózok csak gyerkőcöket. Az a legnagyobb baj szerintem, - és ez tetten érhető az élet egyéb területei is - hogy mindenkinek csak a jogok kellenek mindenre, de a kötelezettségek már nem. A fotós világban nagyon jellemző, hogy mindenki az amatőr(hobbista, azért csinálja mert élvezi) lét előnyeit akarja, de úgy, hogy közben pénzt keres vele és a profi (értsd pénzért fotózik) lét hátrányai (mint adófizetés, folyamatos teljesítménykényszer stb...) már nem kellenek vele. Ezt külön kell tudni választani és eldönteni, hogy valaki akar-e pénzért fotózni (innentől kezdve vannak kötelezettsége) vagy nem. Ha valaki pénzért fotózik akkor van díjazás, ha nem akkor nincs, esetleg kap érte egy tál süteményt, vagy egy jó bort stb...
2015. márc. 4. 13:58
 12/12 anonim válasza:
Most ált össze teljesen a kép hogy mit akartál mondani. Teljesen igazad van! Ha az ember a fotózással jövedelmet szeretne termelni akkor vállalnia kell vele együtt a kötelezettségekket és tisztelnie kell azokat akik hivatásszerűen dolgoznak ebben a szakmában, akik már megjárták a ,,hadak útját". Ma már nagyon jó a technika, egyre nagyobb a konkurencia és ezzel arányosan egyre nagyobb az elvárás, a nyomás mindkét oldalról.
2015. márc. 4. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!