Bolhák a lakásban! Segítség! Mit tegyek?
Nincs állatom, ez év augusztusában 2 napig befogadtam a szomszéd cicáját, amikor elutaztak, és alighanem bolhás volt, és szétszórta a lakásban, másra nem tudok gyanakodni. Amikor a nyomorult élősködőket észrevettem, már késő volt, elszaporodtak. Azóta megszállottan írtom a dögöket, de nem tűnnek el, mindig megjelennek újak. Igaz, nem akkora mennyiségben, mint először amikor felfedeztem. Tömény hypoval és klórtablettával pucoltam mindent, 2 naponta alaposan kiporszívózom, a kárpitokat is, majd klóros oldattal feltörlök, és takarítok. Sajnos drága vegyszerekre , bolhaírtó löttyökre nincs pénzem. Ecet jutott még eszembe, az segíthet? Megtébolyodok, annyira undorodom, szinte a kétségbeesés kerülget...
Kérlek, adjtok tanácsot!! Köszönöm!!
Egy dolog van ami igazán hatásos: insecticide
Alapos takarítás után 2 hetente körbe kell fújni a lakást.
Nálunk a 100négyzetméterre kb fél liter kellett. Kárpitokat réseket, mindent befujtunk, kb 4 alkalom után tüntek el a bolhák.
Semmi más nem használt. Tényleg semmi.
Nálunk is vendégcica volt...
Hát soha többet nem vállalok ilyet.
Kedves Kritta!
Nagyon köszönöm a választ!! Hol tudok ilyen insecticide nevű irrtószert venni? nem vagyok jártas ebben. És kb. milyen ára van? Jajj, rettenetes ez az egész. Annyira undorodom a bolháktól, szinte kényszerbeteg lettem. Téboly. :(
Fressnapfban, egyéb állatos boltokban biztosan van.
A literes 3000-4000ft között mozog, ha akciós akkor már 2500ft körül is lehet kapni.
Nem olcsó, de tényleg hatásos.
Sajnos ezek a dögök a forróvizes mosást is túlélik.
Ha elkapsz egyet fojtsd vízbe, bár sokat nem segít, mert nem ettől fognak kipusztulni.
Kitartás!
Megjön a cucc, takarítasz, körbefujod és szinte azonnal látod hogy kopnak a dögök.
Azért kell kéthetente körbefújni, mert sajna a petékre nem hat csak a kifejlett bolhákra, így ha marad valahol pete az még kikelhet és akkor kezdődik minden előről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!