Mi értelme van tanulni?!
Tévedés! A gyereknek nem kell semmiféle fontos döntést hozni. Csupán vannak bizonyos kötelességek, amiket lehetőséghez és képességekhez mérten be kell tartani.
"A gyerek (vagyis én...) élni szeretne, boldog lenni! Nem magolni egy unalmas asztal mellet!"
Nekem meg nincs kedvem napi 8 órát dolgozni. Élni szeretnék, utazgatni, sportolni, tévézni, gépezni, barátnőmmel lenni naphosszat, és nem kora reggeltől délutánig a munkahelyen senyvedni.
Csak tudod, az élet nem kívánságműsor.
Azért kell a gyereknek tanulni, mert felnőtt korban már nem menne. Tanítottam felnőtteket, akik huszonéves korukban döbbentek rá, hogy be kéne pótolni, amire tizenévesen hanyagok voltak, de egyszerűen akkor már nem ment nekik. Az emberi agy idősebb korban már nem annyira fogékony az új befogadására. Persze, vannak, akik képesek ebben a korban is tanulni, de az ő agyuk eleve már hozzá van szokva az új ismeretek befogadásához.
Persze, ha neked semmi szabadidőd nincs, és egész nap a könyv fölött görnyedsz, és csak magolsz, akkor bizony valamit nagyon rosszul csinálsz. Akkor ott az a probléma, hogy eleve nem tudsz tanulni.
Érettségiig és nyelvvizsgáig jó lenne eljutni, utána egy szakma ami érdekel. Diplomázzon az akinek van se**e.
Ausztriába már kimehetsz pincérkedni vagy szakácskodni ~1300-1500euróért, szakácsok 1800at is megkapják. és ez egy kezdőbér. Persze itt is 150x es a túljelentkezés, szóval azt bele kell kalkulálni.
Na akkor a legjobb helyen van ahhoz, hogy felmerd, milyen korulmenyek jutnak annak, aki nem tanul. Gondolod a faludat nem veti fel a penz. Tenyleg igy akarod elni az egesz eleted, penztelenul, remenytelenul?
Egy valodi kitoresi lehetoseg van elotted, az pedig a tanulas. Tanulj, legy jo abban amit csinalsz, es rad egy jobb elet varhat.
Ne tanulj, maradsz ahol vagy.
*technikumi és a diploma rövid o
amúgy nem tudom hogy egy szakközépiskolában szerzett papírt elfogadnak-e külföldön, elvileg az EU-ban el kéne hogy fogadják, de a munkáltatótól függ
Hat eleg sok oka van.
1.Ne legy buta.
2.Legyen beloled valami.
3.Legyen egy jo szakmad, lehetoleg amit szeretsz is.
4.Hogy kimehess kulfoldre.
5.Hogy legyen egy szep eleted.
+Kesobb konnyebb lesz, nyugi.Csak a sulit kell tulelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!