Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kinek hiányozna, kinek nem...

Kinek hiányozna, kinek nem hiányozna és miért ha a civilizáció így ahogy ismerjük (meló, suli, alvás, hétvége stb. ) végetérne?

Figyelt kérdés
Kérlek írd meg a korod is, hogy megtudjuk, melyik korosztály hogyan gondolkodik.
2014. szept. 28. 13:46
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

nem vagyunk olyan távol egymástól, de még mindig idősebb vagyok egynéhány évvel, no de nem sokkal azért :D

No persze lehet a mókuskerékben többet voltál, kérdés mennyire vagy iskolázott avagy milyen korán kezdted.

Szerintem sokan élnek technológia és nagyvárosok nélkül, és nem kapálnak nap mint nap, az a baj veled hogy azt hiszed technológia nélkül a 40-es évekbek MAgyarországába csöppennénk.

Nem azt mondom hogy a modern kor eredendően rossz, de ha már túlhajszolás akkor érdemes megnézni a modern Japán-t, ahol az átlagéletkor épp 40 év a túlhajszoltság miatt, pedig technológiai ország.

Félreértesz, nem állítottam egy szóval sem hogy legyen középkor, nyilván civilizáltabbak vagyunk annál, de igazából az is a modern életmód egy fejlődési szakasza, és tény hogy mai napig világszerte vannak benszülöttek, legyen az sivatag,esőerdő vagy sarkvidék, és élnek, ahogy azok is akik úgy döntöttek modern életmódjukat hátrahagyva elvonulnak és kialaították a maguk természetes és modern életmódját mai felfogással számítógépek és hajvasalóvas nélkül :D

A technológiától való elszakadás nem jelent visszafejlődést, csak a fejlődés lassulását és új irányba terelését, hisz az ember mintig feltalálja magát.

Falusi gyerekként nőttem fel, tudom mi a gazdálkodás és az álattartás, és mi nem a szomszédot hívtuk át hogy traktorral szaladjon végig rajta, lévén a gyümölcsös miatt nehéz lett volna, szóval 2 ásóval én és édesapám ástuk fel és desanyámal kapáltuk, műveltük a kertet minden éven.

Úgy 3 éve volt szerencsém a rokonságnál tölteni egy nyári hónapot, és bár lehet az én hibám, de jobban esett az étel is, a beszélgetés és az alvás is egy fárasztó és perzselő nap után a kertben, mint este mikor kijövök az irodából.

---

""Egyébként beveheted magad az erdőbe, senki nem tiltja. Van egy csomó vadon, ahol akár napokig is meglennél, mielőtt kétségbeesetten hazarohannál.""

Hidd el, senkit sem akartam sem rábeszélni sem lebeszélni erről az életmódról, nyilván ki hogyan érzi, mindössze kíváncsiságból nyitottam egy témát, mely korosztály mennyire ragaszkodik ezekhez a dolgokhoz, miközben sokan a okostelefonjukat naponta 15 órára is a kezükben tartják.

- Nem állítottam egy percig sem hogy egy ilyen változás menne egyik napról a másikra, de kétlem hogy az ember nem bírná elviselni.

- Az pedig hogy az élted kényelemben éled le nem mindegy, de az sem milyen minőségben, csak ismételni tudom magam és az Erdélyi embereket ajánlani, egyszer mindenkinek érdemes oda elmenni és megnézni az életmódjukat, lenyűgöző :)

Az elvonult élettel kapcsolatban pedig, lehet más nekem késő, de soha nem vetem el hogy még összejöhet egyszer :)

De ne Magyarországra, vagy Európára gondoljunk, hogy beveted magad a városzséli kiserdőbe :D

2014. szept. 28. 15:34
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem elég egyértelmű a kérdésed. Bizonyos értelemben technológia a kerék és a fém eszközök készítése is.
2014. szept. 28. 15:51
 13/16 csux2 ***** válasza:
Se meló se suli se alvás se hétvége.Szerinted?
2014. szept. 28. 16:24
 14/16 anonim ***** válasza:

én egy olyan világban ahol a nem a mai civilizáció van hanem egy teljesen más ,pl : nem lennének géplőfegyverek (pisztoly stb) nem lennének atomfegyverek meg hasonló technikai vackok, itt nagyon szívesen élnék.

már csak azért mert a mai világ tényleg egy mókuskerék amit nem te hajtasz hanem a nálad nagyobb emberek és ha te meg is akarsz állni az forog ugyanúgy tovább ezért vagy futsz tovább vagy összevered magad abban a mókuskerékben!

tiszta értelmetlen ami ma folyik a földön ! az emberek egymást ölik az olajért !Miközben van nap,víz,geotermikus ,és szél energia

megveszed az almás telefonokat amik drágák menők ás akkorák mint egy péklapát ...

semmi értelme nincs már semminek XD

16/f

2014. szept. 28. 17:39
 15/16 trex21 válasza:
De ki van veled az élet
2014. szept. 28. 18:38
 16/16 anonim ***** válasza:

6.-os vagyok.Az orvosi ellátás nekem is hiányozna,a jármüvek,amik akármilyen minőségüek is,azért jóval megkönnyitik a közlekedést,de legalább egy bicikli.

A nyelviskolák,mert pl nyelveket tanulni szeretek.

Van olyan net oldal is ami hiányozna,pl gyakori meg a moly.hu,esetleg a telefon is,egy tök alaptudású(most is olyanom van).

A filmek és könyvek is hiányoznának,meg az hogy ha pl éhes vagy,bemész szinte bárhová és veszel ételt,ha van rá pénzed.

Mondjuk az embereknek lehet jót tenne és kicsit normálisabbak(tisztelet a kivételnek aki igy is normális)lennének.

2014. szept. 28. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!