Kinek hiányozna, kinek nem hiányozna és miért ha a civilizáció így ahogy ismerjük (meló, suli, alvás, hétvége stb. ) végetérne?
"mókuskerés mely nem vezet sehová"
ezt hogy érted?? a világ folyamatosan fejlődik, nincs cél amit el kell érni, határ a csillagos ég
nekem csak az ellátás hiányozna, pl ha valami bajod van, kihez fordulnál ha nincsenek orvosok? meló és a szürke hétköznapok (mókuskerék) baromira nem hiányozna senkinek
22F
# 2
Vasárnap délután a mezőgazdasággal és az állatokkal foglalkoznék, vadásznék stb. Azon kevés benszülöttek akik vannak még valahol a világban is rendelkeznek orvosi alapfogalmakkal, részben nem romlik úgy a foguk, részben pedig ismerik a foghúzást.
Ne légy ennyire Technológia-Függő :D
Lehetsz vagy 10 éves, látszik hogy te sem ültél még be igazán a mókuskerékbe :)
# 3
Mi fejlődik villámgyorsan, nem mondom hogy öreg, inkább hogy idősödő fejemmel én azt látom hogy annyi mindent felhalmozhatunk, gürizhetünk a munkban és mégsem értünk el semmit, lehetünk gazdagok vagy szegények, mit ér a technológia ha öregségedre azt látod hogy elszaladt az életed de nem is igazán éltél.
A világ leggazdagabb emberei (lást. pl. Bill Gates) hiába halmozta fel vagyonát, időskorát csak annak szenteli hogy eladományozza azt és letegyen valami maradandót az asztalra.
Ő is rájött hogy nem a technológia, nem a vagyon tesz boldoggá.
# 4
Igazad van, de értekes mód valahogy a technológia soha nem segített ezen, lekűzdtük a himlőt mint halálos vírust, és mit tesznek ma a tudomány segítségével, biológiai fegyvereket fejlesztenek amik még halálosabbak, szóval az ellátás amit adhat, azt el is veheti. Sok betegségünk épp a modern civilizációnk miatt van.
És persze vannak emberek akik távol élnek a civilizációtol, elvonultan, de néha nekik is szükségük lehet orvosi ellátásra.
Viszont az elvonult életmódtól olyan nyugalmat kapnak amit városban soha nem élhettek volna át, mit sem ér a mi modern életmódunk, nem szabad elfelednünk hogy nélküle is lehet élni, az egyetlen nehézség az valóban mindössze az orvosi ellátásban lenne ezt jól látod.
# 5
Szerintem nem lenne túl unalmas, gazdálkodni, állatot tenyészteni és magamnak megtermelni mindent amire szükségem van, ez azért elég komoly elfoglaltság :)
(Nyilván máshol látom én aki falun nevelkedtem 20 éves koromig mint aki ki sem tette a lábát soha Pest betondzsungeléből)
Jó olvasmány erre az "Ábel A Rengetegben" :)
Aki járt már erdélyben, az láthatja mennyire más ott az élet, és mégsem halnak bele :)
# 6
Mi tartozik neked bele a "minden más" -ba? :)
# 7, 8
Tőled is csak azt tudom képzelni, mi hiányozna? :)
Köszönöm az eddigi válaszokat, érdekes vita elébe nézünk, külön köszönöm azoknak akik mindkét oldalát megnézik a dolognak, mert mindennek két oldala van :)
Eddigi eredmények alapján nálam csak jóval fiatalabbak válaszoltak, sokan épp csak kezdik vagy még el sem kezdték igazán megízlelni a mókuskereket, de némelyikőtöknek azért akadt jó és érdekes meglátása amire eddig én sem gondoltam :)
Emberismeretből nem vizsgáztál túl jól. Ketteske vagyok, 41 éves, és biztos vagyok benne, hogy többet szaladtam már a mókuskerékben, mint te. És nem akarok reggeltől estig kapálni, nem akarok 45 évesen meghalni végelgyengülésben vagy végkimerülésben, és úgy általában, a hátam közepére sem kívánom a középkori vagy az ókori (vagy akár az őskori) technológiai és higiénés színvonalat.
Lehet, hogy te azt hiszed, napi fél óra a kiskertben elég ahhoz, hogy megélj, de nem. Csak - szerencsédre - te beleszülettél a jólétbe, és már csak a romantikus, kosztümös filmekből van valami halvány elképzelésed a régi, "technológiamentes" világról. Tévesen.
Egyébként beveheted magad az erdőbe, senki nem tiltja. Van egy csomó vadon, ahol akár napokig is meglennél, mielőtt kétségbeesetten hazarohannál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!