Miért ilyen nagy a különbség? Az ELTE jogi karára 370 a ponthatár a Károli Gáspár jogi karára pedig 260 a ponthatár. Pedig úgy tudom, hogy a Károli is elég jó egyetem.
Figyelt kérdés
2014. szept. 14. 20:11
1/3 Vox válasza:
Ez tényleg jó kérdés. Én a Károlira járok, történelem szakos vagyok. Tényleg jó egyetem, jó oktatókkal. Talán az ELTe esetében jobban akarnak szűrni, mert 260 pontot bárki elérhet szinte. Ha meg sok olyat vesznek fel aki nem oda való és linkeskedik meg kihullik az nekik semmire se jó szerintem.
2/3 anonim válasza:
Én mondjuk az egyetem nevével magyaráznám... Sláger, mindenki csak be akar jutni és első helyre is teszik.
Tegyük fel, hogy van 1000 jelentkező. Ebből ELTE-re befér 450 fő. Marad 550. Nyilvánvaló, hogy az 1000-ből az a 450 jut be, akinek a legmagasabb a pontja (idén ez a 370-től 500-ig terjedő pontszám).
Mivel egyvalakit csak egy helyre vehetnek fel, a Károlinál már csak a 260-369-es tartományban lévők jutnak be (kivéve persze, ha valaki azt jelöli első helyen, mert úgy nyilván magasabb számmal is bekerül).
Szóval lehet, hogy jó egyetem az a Károli, csak hát... Jó bornak is kell a cégér, oszt ha a végzős gimisek nem is hallanak róla, sokra nem mennek vele.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazatok lehet! :)
2014. okt. 19. 23:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!