Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ezt megteheti egy tanár?

Ezt megteheti egy tanár?

Figyelt kérdés

tesin elővettem a telefonom, hogy megnézzem, mennyi az idő, és elvette az infótanár, aki bejött helyettesíteni. az osztályfőnökhöz került, aki az igazgatóhelyettes is. anyám beírt az ellenőrzőmbe, hogy adja vissza, mert messze lakunk a sulitól, és ő nem tud bemenni érte, 3 műszakban dolgozik... és az osztályfőnök erre sem adta vissza. mi joga van ahhoz, hogy elvegye más tulajdonát?

mert jó elveszi, de max. órák után sztem kötelessége lenne visszadnia, főleg egy telefont...

2010. jan. 18. 22:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10%
Vegyél egy karórát, és nem fogsz ennyi gondot okozni a felnőtteknek.
2010. jan. 18. 22:42
 12/23 anonim ***** válasza:
Miért ne tehetné meg? majd a szülőnek visszaadja. Emlékszem amikor én voltam tanuló(mobil telefon akkor még nem is volt,pedig nem vagyok olyan öreg:) )de voltak olyan játékok amit mi is bevittünk a suliba.PL:tikitaki,tetris,kis videó játékok.Ha a tanár észre vette,rögtön elvette,és csak ÉV VÉGÉN kaptuk vissza!Örülj neki,hogy most nem ez van..Egyébként hordj karórát,és nem kell elővenni a telefont.Eléggé idegesítő lehet a tanárnak az,hogy tartaná az óráját,de vagy csörög valakinek a telefonja,vagy éppen valaki avval szórakozik...
2010. jan. 18. 22:54
 13/23 anonim ***** válasza:

Azért ez nem annyira vészes, kedves válaszolók, mivel testnevelés óra volt, ami azért nem egy olyan 'padban ülök, figyelek' stílusú, hanem jóval lazább. Nem tudom, hogy milyen idős vagy, de én a helyedben semmi esetre sem adtam volna oda a tanárnak a telefont. De ez már késő bánat.

Javaslom, hogy menj oda az osztályfőnökhöz, nem kell flegmázni, kérj tőle elnézést és kérd meg, hogy adja vissza a telefont. Ha nem akarja, akkor próbálj meg hatni rá, hogy csak úgy nem tarthatja hetekig magánál, olyan, mintha lopás lenne. Ha ezután se adja vissza, akkor irány az igazgató.

Ja és légyszíves majd írd le a fejleményeket, kíváncsi vagyok rá.

Sok sikert! ;-)

2010. jan. 18. 23:57
 14/23 anonim ***** válasza:
10%
De joga van hozzá, hisz órán nem is szabadna bekapcsolva lenni. És ez minden suliban így van, attól hogy te nem tudod a szabályokat. Engem is idegesítene, hogy óra közepén a diákok azt néznék, hogy mennyi van még hátra az órából. És ahhoz is joga lenne, hogy évvégéig "megtartsa" hisz nem lehet behozni. Örülj neki hogy nem igazgatóit kaptál, mert azt is megtehetné. És mielőtt bármit gondolnál rólam, én is még tanulok, de nem lesegetem órán a telómat.
2010. jan. 19. 00:25
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Joga van elvenni, de azt nem tudom, hogy honnan veszitek, hogy joga van év végéig ülni rajta. Tanítás után vissza kell adnia.

Jó, hogy nem ott tartunk, hogy joga van elvinni a kereskedésbe is...

2010. jan. 19. 00:32
 16/23 A kérdező kommentje:

már mondtam, hogy be lehet hozni suliba telefont, és már több suliba jártam, egyikben sem vették el ilyenért... és más suliba járó ismerőseim is mondták, hogy max 1 napra veszi el...

1ébként ma reggel odamentem hozzá, hogy anyám beszélni akar vele, és hogy adja meg a telefonszámát; de ő nem adta meg, hanem behívott az irodájába, és visszaadta...

egyébként köszi a válaszokat;)

2010. jan. 19. 19:09
 17/23 A kérdező kommentje:

22:54 és 0:25!

mondtam, hogy TESI "óra" volt, ami akkor annyiból állt, hogy ültünk a padon és beszélgettünk... szóval a tanár SEMMIT SEM magyarázott, nem matekon vagy ilyesmin volt ez!

2010. jan. 19. 19:13
 18/23 A kérdező kommentje:

és ha nem adtam volna neki oda a telefont, akkor felküldött volna az igazgatóhoz...

am 14 vagyok, 8.-os

2010. jan. 19. 19:14
 19/23 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy akkor végül megoldódott a probléma.

Nem kell befosni ettől az igazgatós fenyegetéstől, vicces lett volna, ha felmész az igazgatóhoz, hogy nem vagy hajlandó a tanárnőnek odaadni az egyik vagyontárgyadat. :)

2010. jan. 19. 20:45
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

A tesi óra is óra, tanóra.

8-os vagy és be lehet vinni a telefont? Jézusom... mikor én voltam általános iskolás, bevittem volna, lenyakaznak az biztos. Ez a szomorú,hogy most meg a diákok háborognak, ha elveszik.

2010. jan. 19. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!