Melyik fegyver halálosabb, veszélyesebb? A kard vagy a kasza?
Ha egy rendes fűvágó kaszával hasonlítjuk össze a kardot, hát persze. De már mondtam én nem 1 olyanról beszéltem, sőt lehet hogy amiről én beszéltem annak tulajdonképpen nem is kasza a neve.
Én 1 ilyenekre gondoltam amik sokban különböznek a parasztkaszáktól, és tuti képesek páncélra is:
Ezek a kaszák, amit legutóbb linkeltél, kitalált dolgok, a kisméretű, rövideket leszámítva, azok inkább sarlók. Egy darab történelmi képet nem találtam, csak az animált kaszákat. Magyarul ebben a formában nem használták a kaszát éles harci helyzetben, illetve ha mégis, az nem volt túl elterjedt, pont azért mert nem arra lett kitalálva. Harcoltak ugyan kaszával régebben, de azt mindenképpen átalakították, kiegyenesítették, mert az általad linkelt formában szinte alkalmatlan a harcra. Vagyis elég nehézkes volna vele küzdeni, pláne több támadó ellen. Ha mindenképpen kaszával akarsz harcolni, akkor kiegyenesíted. Persze a fegyver használhatósága nem csak a kialakításától és a felhasznált anyagok minőségétől függ, hanem a használójának fizikumától, a gyakorlottságától, valamint a szituációtól is persze. Meg persze még egy csomó dologtól. Ha mindezt egybe veted, igen nagy valószínűséggel az fog kijönni, hogy egyéb fegyverek sokkal jobban illenének hozzád, mert pl könnyebben megtanulod használni, a súlyodhoz az illik, vagy csak szimplán hatékonyabb abban a harci környezetben ahol használnád.
Tehát nem mindegy hogy milyen ember kezébe adjuk a két fegyvert, de az biztos hogy karddal könnyebben megtanulhat "bárki" viszonylag jól bánni, míg a kaszának igen behatárolt a felhasználó optimális fizikuma. Pl alacsony ember kezébe a normál méretű kaszát értelmetlen adni, mert esetlenül használná a csökkentett mérettel meg minden előnyét el is veszítené. A kard kialakításának viszont számtalan lehetséges módja van, könnyebb személyre szabni.
Így ha simán azt kérdezed, hogy kard, vagy kasza. Akkor egyértelműen kard. Ezek után a következő vita az, hogy milyen kard :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!