Mi a véleményetek Jehova tanúiról és a Bibliájukról, a Szentírás Új világfordításáról?
Vidiripi
Na én meg azon vagyok fenn akadva hogy egy tanú azt mondja hogy az eredetiben benne van a Jehova név.
Mert nincs benne. Amiről azt gondolod hogy benne van az nincs benne. Ugyan is csak a 4 karakterből álló jelőlés van benne.
A véleményem meg az hogy nagyon érdekes fordítás amennyibe összevetjük más fordításokkal.
Példák!
Máté 11:12 A Keresztelő János idejétől fogva pedig mind mostanig erőszakoskodnak a mennyek országáért, és az erőszakoskodók ragadják el azt.
ÚVF
(Máté 11:12) Keresztelő János napjaitól pedig mindmostanáig az egek királysága a cél, amelynek elérésére törekednek az emberek, és akik erre törekednek, megragadják azt.
Máté 20:28 Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét váltságul adja sokakért.
(Máté 20:28) Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és hogy lelkét váltságul adja cserébe sokakért.”
Ez érdekes az ÚVF szerint a lelkét adja.
2Ján 1:10 Ha valaki hozzátok megy, és nem ezt a tanítást viszi, ne fogadjátok be házatokba, és ne köszöntsétek,
ÚVF
2János 1:10 „… soha ne fogadjátok az otthonotokba, s ne is köszönjetek neki soha.”
Érdekes hogy a „soha” szót csak az ÚVF tartalmazza a többi fordítás az nem. De annak eldöntése hogy ez mekkora jelentőséggel bír az már nem az én dolgom.
Jelenések könyve 1:7 Íme, eljön a felhőkön, és meglátja minden szem, azok is, akik átszegezték, és siratja őt a föld minden nemzetsége. Úgy van. Ámen. 8Én vagyok az Alfa és az Ómega így szól az Úr Isten, aki van, és aki volt, és aki eljövendő: a Mindenha-tó.”
ÚVF:
Íme! Eljön a felhőkkel, és minden szem meglátja őt, azok is, akik átszúrták; és a föld minden törzse veri magát bánatában miatta. Igen, ámen. „Én vagyok az Alfa és az Omega – ezt mondja Jehova Isten -, aki van, aki volt, és aki eljön, a Mindenható.”
" Amiről azt gondolod hogy benne van az nincs benne. Ugyan is csak a 4 karakterből álló jelőlés van benne. "
Ha már itt tartunk egyik Bibliai név sincs benne az eredetiben, olyan formában, ahogy ma használjuk. A héberben a JHVH név igenis benne van kb 7000 helyen. Az, hogy ma nem úgy ejtjük az igaz a Jézus vagy Mózes vagy bármely más nyelvre is. A héberben ugyanis nem voltak magánhangzók.
Vidiripi
"A héberben a JHVH név igenis benne van kb 7000 helyen."
Aha mert én azt állítottam hogy nincs benne? Olvasd már el hogy mit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!