Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen francia kártyapakli...

Milyen francia kártyapakli az, amiben 7-től lefele nincsenek lapok?

Figyelt kérdés

A minap találtam a szobámban egy régi paklit, 7-től lefele nincsenek lapok. Biztos hogy nem hiányoznak, mert a mind a 4 jelből csak 7-től vannak a lapok. Joker sincs, de ász van.

Mihez való ez a pakli, milyen játékhoz?

2014. aug. 29. 12:12
 1/4 2xSü ***** válasza:
58%

Gyanítom, hogy a pakli tulajdonosa magyar kártya helyett használta. Mivel a magyar kártyában 7-től lefele nincs lap, se joker, ezért ezeket félretette, vagy kidobta. Szóval így a megfelelő kártyák elvételével a megmaradt paklit meg lehet feleltetni magyar kártyák lapjainak. Alsó = Bubi, Felső = Dáma, a többi meg ugyanaz.

Szóval bármilyen játékot lehet így vele játszani, amit magyar kártyával is.

2014. aug. 29. 15:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A franciák "nemzeti" kártyajátéka, a "belote".

Sokfajta variánsa létezik (pl. a "belote coinchée"), területenként a szabályok is változhatnak, de mindig csak a hetes és az annál magasabb lapok játszanak.

Általában a rendes römikártyával játsszák, csak egyszerűen kiszedik a szükségtelen lapokat.

Legtöbbször az ú.n. egyszerű, licitálós fajtáját kedvelik, de vannak bonyolultabbak is.

(Rajtam még az "egyszerű" formában is úgy elverték a port, hogy csak úgy zúgott, pedig amúgy nem különösebben nehéz játék... :D)

2014. aug. 31. 13:00
 3/4 Jennifer Rose válasza:
Ez tényleg a belote, de a válaszokat általában meg szokták köszönni!
2014. szept. 7. 07:58
 4/4 A kérdező kommentje:

Szia!

Bocsi, volt egy kis probléma a netemmel, ezért nem tudtam nézni a kérdést.

Köszönöm srácok!

2014. szept. 9. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!