Mennyivel olcsóbb, ha én magam szerelek össze egy gitárt, mint ha már készen venném meg?
Köszönöm a normális válaszokat. A nem normális válaszokkal nem az volt a bajom, hogy ellenkező a véleményem, hanem a hangnemevel nem értettem egyet.
Amúgy klasszikus hangszereket készítek, nem kell bemutatni a hangszerkeszites rejtelmeit, csak arra voltam kíváncsi, hogy megeri-e építeni.
Az más. De miért nem mondtad eleve?
Ha értesz hozzá, akkor nyilván megvannak a szerszámok, a szaktudás, ebben az esetben lehet, hogy megéri.
Szia!
Én kb 250ezerből hoztam ki az elsőt. A második már olcsóbban megvolt, mivel pl pickup tekercselő huzalból maradt ki annyi, hogy még két humbuckert kiadjon.
Pickup tekerésről éppenhogy nem volt szó.
Az se olyan dolog, hogy gondolok egyet, aztán másnap csinálok egy tuti minőségű hangszedőt minden gyakorlat nélkül.
Ha meg magának akar egyet összerakni, nem tud nagy tételben venni.
"Pickup tekerésről éppenhogy nem volt szó. "
Még meggondolhatja magát, de ugyan úgy vonatkozik a tekercselő huzal esete kb minden másra.
Bundot sem érdemes darab számra venni, mert 24db bund annyiba kerül, mint külföldről lerendelve 3méteres szál. Abból meg kijön kb 3gitár...
Elsőre nyilván nem lesz jó a hangszedő, de a gitár se. Mindennek van trükkje, amire rá kell jönni. Ha azok megvannak, meg van egy kis rutin és még az összefüggéseket is megérti simán jobb gitárt csinál, mint amit a nagynevű gyártók.
Végére eljuthat odáig, hogy a hangolókulcsokon, a kapcsolón, meg a potméteren kívül semmi sem gyári a gitárján.
Ez így van, de a kérdés szerint ő csak egy gitárt szeretne csinálni, a test kivételével gyári alkatrészekből.
Tehát amit elmondtál, az helytálló lehet önmagában, de nem a kérdésre válaszol. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!