Egy fantasy regényt szertnék írni E /3 személyben. A könyv elején be szeretném mutatni a szereplőket ezt hogyan tehetném meg? Csak értelmes választ várok!
Hát azt nem csinálnám, hogy:
Neve: XY
Leírás róla
Beleszőném a szövegbe. De nem írnék egyszerre sok mindent a szereplőkről, inkább fokozatosan adagolnék.
Azt nem javaslom, hogy plagizálj, de gondolom olvastál már néhány könyvet, így van honnan meríteni ötleteket, amikre építkezhetsz. Első próbálkozáshoz az is jó lesz, ha veszel egy mintát, és a saját történeted arra építed.
Jó például az Őszi alkony sárkányainak kezdete, ahol egyesével-kettesével bukkannak fel a szereplők, rögtön van egy kis harc, ahol még többet megismerhetünk róluk, és végül ott ülnek nyolcan a tavernában az asztal körül, ahol indulhat az igazi kaland. Egyből a konfliktus közepén találják magukat, az előtörténetükre, arra hogyan ismerték meg egymást csak visszautalások vannak.
Ez egy elég jól működő kezdet egy regényhez.
Mondjuk a fenti könyv pontosan arra példa, hogy az első válaszoló által mondott módszer is működhet még a legnagyobb regényeknél is. Ugyanis nekem az első magyar kiadása van meg, és oda raktak az elejére egy szájbarágós listát a nyolc szereplőről, ha valakinek nem lenne elég a regény szövege. Az angol változatban nincs meg.
Szerintem is finoman adagold, manapság az jön be az embereknek, bár sokan(én is) szeretik a Gyűrűk Ura angolos, komótos, sok szereplőleírásos stílusát.
Engem mindig elragad a hév, ha írok, és hosszan akarok leírni, mind tájat, mind szereplőt.
De ezt annyira nem szeretik az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!