Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit kezdjek az életemmel?

Mit kezdjek az életemmel?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. Most megyek 11-be. És monstantól csak szakmát tanulok (éleémiszeripari suli) De én nem akarom. új élületbe kerülök, új osztályba, új of (a régit imádtam, mindent meglehetett vele beszélni, és ért a fiatalok nyelvén) Már őt se fogom látni. Nagyon kivagyok. Én világ életemben virágkötő vagy fényképész akartam lenni de kémiából hülye vagyok a virágkötő sulikról meg csak rosszatt hallok és fel se vettek. Érettségit is szeretnék. De suli nélkül. Vagyis, hogy csak letegyem, megtanulom itthon. Eleget szenvedtem a sulikban többet nem akarok. Én háziasszony akarok lenni. Barátommal összeköltözni, de ő aztmondja, hogy nem akar rajtunk élősködni. Mit tegyek? anyámnak szólni se merek. leszedi a fejem. De nembírom. Tavaj is minden reggel a sírógörcs kerülgetett, hogy nembírom tiváb, most meg pláne, hogy meghülyülök. Komolyan félek, hogy be fogok golyózni. 1 éve vagy mikor vagdostam magam a suli miat. azóta vége.. De nemtudom mihez kezdjek. Csak tengődök a világban! SEGíTSÉG!!!!!! :\'( Egy NAGYON elkeseredett lány
2008. aug. 5. 08:01
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Idefigyu.

Most akkor mit is szeretnél leginkább? A semmit? Vagy valamit akarsz, csak tenni nem érte? Háziasszony akarsz lenni de a barátod nem akar rajtatok élősködni? Ez érdekes. Ki élőskdödik kicsodán? A virágkötő suliba nem vettek fel? Próbáld akkor meg jövőre mégegyszer. A fényképészethez nem kell kémia vagy ha igen, hát az igazán semmiség.

De nem is ez a fő bibi gondolom. Az normális hogy nem találod a helyed a világban, de azért kezdd el keresgélni lassan, mert sült galambok nem repkednek. Tulajdonképpen mi a baj? Azért akarsz háziasszony lenni, mert nem sikerül a suli amit szerettél volna?

1. befejezed a mostanit, ártani nem árthat, egy évet kibírsz mindenhol

2. megpróbálkozol a felvételivel ahova szeretnél, előtte KÉSZÜLSZ RÁ

3. gondolom a pasid költözne hozzátok, ha nem akar élősködni, be is szállhat a költségekbe pl, de ez csak egy ötlet

4. ha ennyire nem akarsz suliba járni, hát legyél háziasszony, de tudnod kell, milyen egy háziasszony élete, akit eltartanak, csak annyija van, amennyit a férje ad neki, ha elhagyják, teljesen egyedül marad semmi szakmával amivel esetleg elmehetne dolgozni, alá van rendelve ezáltal a párjának, esetleg meg is kaphatja ezt érzelmi zsarolásban, csak otthon főz mos takarít gyerekeket nevel, és ennyi az élete. Az rendben lenne, ha azért választanád ezt az életet, mert a férjed elég pénzt keres hogy téged felmentsen, vagy annyira gazdag vagy hogy mindez nem számít, vagy tényleg úgy érzed, ez az életed, de ha jól értem te nem ezért akarod, hanem mert feladtad azt amit igazán szerettél volna. Gondolkodj el ezeken a dolgokon szerintem és adj esélyt magadnak, mert még nagyon fiatal vagy, és később sok mindent megbánhatsz.

2008. aug. 5. 08:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Az első hozzászólónak szerintem nagyon jó érvelései voltak. Az én kis élettörténetem is hasonló volt, talán tudsz majd valami számodra hasznosat leszűrni belőle.

Nekem is volt öngyilkossági kisérletem, igaz nem a suli miatt, hanem a szüleim miatt, akik szerettek és barátaim voltak vagy elköltöztek vagy meghaltak, én is nagyon depressziós voltam. Ezután jött a továbbtanulás. Magyar tanitóképzőre szerettem volna menni, viszont az anyagiak miatt nem választhattam azt, igy hát olyat választottam, amit addig nem is tanultam: az informatikát. Az első év nagyon rossz volt: befelé fordultam, nem ismertem senkit, új hely és sok megpróbáltatás, de sikerült, mert bennem volt az, hogy be akarom fejezni, akárhogy is lesz, ha már elkezdtem. Második évben már sokkal könnyebb volt minden: lettek barátaim, kedves tanárokat ismertem meg, a suli is könnyebben ment. A remény még igy is él bennem: ha valamikor lesz pénzem, véghez szeretném vinni a tervem, hogy tanitóképzőre megyek.

Az élet eléggé rögös út, sokszor kerülőkkel érsz célba, és akkor jössz rá, hogy szükséged volt a megpróbáltatásokra, mert az erősebbé és bölcsebbé tesz.

Fiatal vagy még háziasszonynak. Lehet úgy tűnik, hogy az könnyebb egy sulinál, amit nem szeretsz, de ez nem igaz. Egy háziasszonynak nagyon sok teendője van, ami mindennapos, és igen fárasztó tud lenni, és ezt még tetézi, hogy sokan nem becsülik meg őket. Ezt akarod?

Meglátod most borúsnak tűnik minden, de ismét lesznek az új környezetedben olyan személyek, akik segitenek neked, és igazi barátokra találsz majd, ne add fel, harcolj.

2008. aug. 5. 13:31
 3/6 A kérdező kommentje:
A barátom azért élősködne szerinte rajtunk mert suliba jár, mellette nem akar dolgozni. Igy is majdnem meghúzták. Amugy bírnám a háziasszony életet... De ezt a putrit ahova kerülök nem. Minidg csendes kislány voltam és minidg emiatt szívtam, jólnevelt vagyok/voltam és ezért énvoltam a hülye. Most meg végképp, hogy a barátnőim sincsenek mellettem. Szeretk tanulni, vagyis sulibajárni, okosodni, szeretném azt a szakmát ahova megyek, szeretnél érettségit. De olyan környezetben nem megy, ahova sírva megyek és rosszul vagyok a napi idegeskedéstől, hogy gyűlölnek. Nem akartam meghalni, csak.. nemtom, hülye voltam hogy csináltam.
2008. aug. 5. 20:07
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Na idefigyelj! A fő gond az, hogy befeléfordulsz, nem mered megmondani a magadét, elhiszed, hogy téged mindenki bánt, megszivat az élet, ahelyett, hogy a sarkadra állnál. Mostmár 18 éves vagy nem kell a szüleidre támaszkodni: ha úgy gondolod, otthon nem számithatsz senkire, tanulni se lehet a rossz hangulat miatt, akkor költözz el, és kezdj új életet. Mehetsz kollégiumba, vagy albérletbe. Ha a barátod azért nem akar hozzátok költözni, hogy ne kelljen őt eltartani, akkor mérlegelj, hogy milyen barát is ő. Abban az esetben, ha már ő is elmúlt 18 éves, menjen dolgozni, ha tényleg komolyan gondoljátok az összeköltözést. Ilyenkor már nem lehet a szülőkön élősködni. Háziasszony kizárólag soha ne akarj lenni, mert a párod nem fog megbecsülni, ha csak ezt csinálod. Úgy fogja látni, hogy ő látástól vakulásig dolgozik, te meg itthon ülsz, és néha kitakaritasz. Szerezz szakmát. Ha a mostani sulid nagyjából megy, akkor ott, mert szerintem ennyi évet kár lenne elpazarolni. Ha nagyon nem megy, akkor menj másik iskolába, vagy keress valami okj-s képzést! Véleményem szerint az élelmiszeriparihoz több kémia kellhet, mint a fényképészethez!!! Mindenképp éretségizz le, különben nem mész semmire. Gondolj bele, hogy ne adj isten összecuccolsz a barátoddal, háziasszonykodt, aztán pár év múlva otthagy téged, és nem tudsz mit kezdeni magaddal, még érettségid sincs! Szerintem nem lehet otthon leérettségizni, arra rendesen készülni kell. Ha nem akarsz a mostani sulidban, akkor menj esti iskolába, vannak ilyen éretségire turbózó képzések, ahol csak azt tanulod, amit kell. A legfontosabb, hogy ne nyafogj mindenért, ne beszéld be magadnak, hogy nem birod tovább, meghülyülsz stb. Felnőtt ember vagy, már magad alakitotod az életed, te döntöd el, hogy akarsz élni. Igy, begubózva a szerencsétlenségedbe, vagy kinyilsz, és csinálsz valami hasznosat??? Valahogy kapard össze az éretségit, legyen szakmád, tanulj sokat, járj el sportolni!! Ha elfoglalod magad nem fognak ezek a negativ gondolatok betolakodni a fejedbe. Sok sikert.
2008. aug. 6. 10:11
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Milyen barát, aki nem akar odaköltözni, mert még tanul? Gondolkodó! Báris szerintem, nem azért, mert nem szeret téged, hanem tudja, hogy nem lehet idegenek nyakán élni. Szerintem ez a döntése bölcs. Hibába múlt 18, ha még tanul. Hagyja ott? Na, ne már! Biztos sok energiát, időt és pénzt ölt már bele.
2008. aug. 6. 11:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az uccsó előtti válaszolót csak imételni tudom. Légy egy kicsit ambíciózusabb! Ha nem lesz felsőfokú végzettséged, legalább szakmád legyen! Mégis mi lesz, ha a barátoddal valamiért szakítotok? A szüleidnél fogsz dekkolni? Manapság érettségi nélkül jóformán még takarítőnőnek se vesznek fel. Gondolkozz el egy kicsit azon, hogy mennyivel több/újabb lehetőség nyílna meg előtted, ha pénzt (főleg ha nem keveset) keresnél! És hagyd abba az önmarcangolást! Elvégre Te is ember vagy!
2008. aug. 8. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!