Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek (többi lent)?

Mi a véleményetek (többi lent)?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem el írni egy regényt(amúgy 15 vagyok), most kiragadtam pár részletet, és a véleményeteket kérném róla. Ja, és fantasy-féleség lesz.

...belemerült a könyvbe, nem is vette észre, hogy telik az idő, és azt sem, hogy valaki messziről közeledik felé, eléggé sietősen. A kiabálásra viszont már felfigyelt:

-Futás! Itt van!-ez pontosan ugyanaz a fiú volt, akinek a „játékpisztolyát” ellopta. Ja, és mögötte bandukolt hőnszeretett betörőnk is. Hope még gyorsan megjelölte, hogy hol tartott a könyvben, majd ő is nekiiramodott. Egyedül az zavarta, hogy rossz irányba kell szaladnia.

-Ki ez?-kérdezte lihegve Hope.

-Úgyse hinnéd el-jött a válasz.

-Oké, és te ki vagy?-a másik válaszra sem méltatta...

...Az egész jelenet olyan volt mint egy hagyományos, tetőn mászkálós akciófilm. Akadályokat kerülgetve az épület széléhez, értek, ahonnan már nem igazán lehetett mit kezdeni, azaz:

-Ott egy kamion!

-Hé, ez nem egy akciófilm!-így Hope.

-Hát...ha nem ugrunk biztosan horror lesz belőle-ez döntő válasz volt. ...

...-Gyertek, üljetek, le, ennetek kell valamit mielőtt belevágunk a mentőakcióba és biztosan kifáradtatok?

-Nemrég még nagyon sietnünk kellett-jegyezte meg Georgina.

-Persze, mert Rose mondta, hogy három órára megterít nekünk, ha megfelel, én pedig féltem hogy kihül az ebéd-kuncogott az öregasszony...

...Egy kicsi, sötét szobában ébredt, a föld alatt. Kinyitotta a szemét, de nem látott semmit. Te jó ég, lehet hogy megvakult? Vagy egyszerűen várnia kell, még a szeme megszokja a sötétséget. Erősen pánikba esett, majd mikor helyrerázódtak a gondolatai, levette szemeiről a hideg borogatást. ...

...-Jaj, hál’ az égnek. Azt hittem KB-d van. Sok SV hal ám meg így.

-Hogyan?-Eilin nem igazán értette, hogy mit beszél a szőrös valami.

-Ó, jaj elnézést! Az SV-k nem értik a rövidítéseket.

-SV?

-Sivatagi vándorlók.

-Ó! Te mentettél meg?

-SJ szolgálatára!

-SJ, mint?

-Sivatagi jeti.

-Sivatagi jeti? Én azt hittem, hogy a jetik nem szeretik a meleget.

-Azok az É.S...északi sarki jetik....

...ájultan esett a földre. Ismételten. Már roppantul unta ezt az állapotot, de mivel nem volt eszméleténél, nem tudott emiatt bosszankodni...

...-Bocsánat, meg tudnád mondani, hogy melyik világban vagyunk?

A lány meglepődve nézett rá:

-Te látsz engem?

Buck ugyanilyen meglepetten reagált.

-Nem kéne?

-Hát, engem már régóta nem lát senki. Szellem vagyok.

-Aha...és mikor haltál meg?...

...-Mindjárt gondoltam. Kénytelen leszek életbenhagyni, különben soha nem is tudjuk meg.

-Gondolom, egyébként sem ártanál neki?

-Hát persze hogy nem-bólintott-Tudok fájdalommentes módszereket.

-Roppantul nehéz eset vagy, ugye tudod?

-Hogyne. Gyerünk. Jó lesz, ha még sötétedés előtt ki tudom vallatni Faustinát.

-Mármint faggatni.

-Ha ez jobban tetszik...

-Gina, ígérd meg, hogy nem bántod!

-Miért?

-Csak ígérd meg!

-Jó, akkor nem bántom.

-És más se?

-Azt nem mondtam.

-Gina...

-Rendben-sóhajtott...

...-Mikor érünk már ki?-türelmetlenkedett Hope.

-Majd, ha megint lila hó esik-felelte Alan.

-Mindenhol fák-pásztázta Hope a környéket-Fa, fa, fa, fa, faház, fa...Jé, ott egy faház! Hátha lakik benn valaki...

...-Mi mi mi van?-szólt ki dadogva, mintha csak álmából verték volna föl.

-Eddie bácsi, én vagyok az, Alan.

-Jjaa!-Eddie bácsi valami macskanyávogás szerű hangot hallatot.

-Ugye nem tetszik fejbelőni, ha bemegyek?

-Beszélsz butaságokat fiam, hát tennék én ilyet?

-Akkor nem?

-Mit nem?

-Bemegyek.

-Jjaa.

Alan belépett, egy ütést érzett a fején, majd sötét lett. Szerencsére nem találta el komolyabban a deszka, így hamar feltápászkodott...

2014. júl. 25. 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik az írásstílusod. De ennyiből nem lehet megállapítani, hogy az egész milyen.
2014. júl. 25. 19:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem sem.

"Ja, és mögötte bandukolt hőnszeretett betörőnk is."

"...Az egész jelenet olyan volt mint egy hagyományos, tetőn mászkálós akciófilm."

Ez a stílus nekem nem jön be. Lehet, hogy emberek egymás között így mesélnek, de könyvben nem akarok ilyet olvasni.

2014. júl. 26. 08:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, az tényleg nagyon jó dolog, hogy ti így beszéltek egymás között. Én inkább efféle stílusú beszélgetéseket hallottam eddig:

...-Te Béla-szólítja meg Bombitz a barátját-Nem hiszed el, mi történt velem a megállón!

-Mondjad.

-Ülök a padon, sehol senki. Aztán jön egy nagydarab fickó, fekete bőr cuccban. Leül a pad másik oldalára.

-Ne fárassz már, mondd a lényeget.

-Azt próbálom, ha nem szólnál bele. Szóval ülünk ott ketten, a csávó meg lassan araszolgat felém. Kajakra homokosnak néztem.

-Mér’ nem volt az?-röhögött a másik.

-Várjál, most jön a lényeg. Érted, már egész közel jött, én meg már nem bírtam hova húzódni. Majd leestem a padról, közbe’ magamba’ imádkozni kezdtem, hogy jöjjön már a busz. Akkor a fickó megszólal: „Kuss” Erre én: „Egy szót se szóltam.” Már tisztára ki voltam, mi van ha a fickó őrült?! Akkor azt mondja nekem: „Imádkoztál. Hallottam én!” Nézek rá, hogy honnan tudja, és akkor azt mondja: „Senki sem imádkozhat a jelenlétemben.” Érted, én meg már frászt kapok, hogy mit akar az ürge. Mondom: „Mér’, ki vagy te?” Aszongya’ hogy ő az ördög.

-Na ne szórakozz-Rácz Béla már majd ledőlt az ülésről-Amúgy lehet, hogy ez az a barom, aki megszökött a diliházból...

Visszatérve a "regényhez":

Amúgy elég pörgős(és hosszú) a történet, így célszerűbbnek találtam könnyen érthető, rövidebb mondatokban írni.

2014. júl. 26. 09:44
 4/8 anonim válasza:
Gyenge szókincs, írásstílus. Szerkesztési hibáktól hemzseg. Valamint javarészt csak párbeszédek, mintha egy forgatókönyvet olvasna az ember.
2014. júl. 27. 19:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Jaaa, hogy ti azt hiszitek, hogy az egész párbeszéd, mert azt raktam ide? Ez legyen a legnagyobb bajom! :DDDD
2014. júl. 28. 14:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem hisszük azt...
2014. júl. 28. 16:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Az jó dolog. :) XD
2014. júl. 28. 16:53
 8/8 anonim válasza:
Őszintén mondom, hogy nekem nagyon bejön az írásstílusod! :D Én szeretem az ilyen könnyed, humoros megfogalmazást, amikor olvastam megmosolyogtatott, komolyan :D Én is írok, és hozzám közelebb állnak azok a könyvek, akik nem akarják túl komolyan venni magukat, humorosak a párbeszédek, amikor kell, és szerintem a magad stílusában ráéreztél erre. Mindenképp folytasd a sztorit! 20/L
2014. okt. 31. 15:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!