Ti megértitek az öngyilkosokat?
Az öngyilkossághoz szerintem nem elegendő az adott körülmény (tehát a miért), hanem valamiféle hajlandóság is kell hozzá, tehát olyan személyiségnek kell lennie. Nem hinném hogy okolható a környezet vagy a család, mert mindig kell lennie kiútnak, csak az illető saját világában nem létezik kiút. Ez is a szuicid hajlam egy jellemzője.
Nem értem meg az öngyilkosokat, de valamilyen szinten az ő elhatározásuk is tiszteletben tartandó.
A legkülönbözőbb okok miatt lehet valaki öngyilkos. Van persze egy sor olyan helyzet, amelyikre azt mondjuk, hogy ebben a helyzetben én nem lettem volna, mert így, vagy úgy, de találtam volna kiutat.
Van aki azt mondja, hogy nincs megoldhatatlan probléma és lehet, hogy igaza is van, de ha valaki nem így látja és nincs aki erről meggyőzze, hogy mindig van megoldás, akkor ennek az embernek a számára ez ugyan olyan, mintha nem is lenne. Nehéz megmondani, hogy esetenkét ezek az emberek hogyan élik meg a problémájukat, hogyan látják. Egy kívülálló másképpen látja ezt. Én a magam részéről nem akarok elhamarkodottan ítélni felettük, mert ha valaki egyszerűen képtelen egy adott helyzetben valamerre elindulni, akkor nehéz tőle elvárni, hogy próbáljon meg kiutat találni, még ha lenne is.
Szerintem azért az esetek többségében meg lehetne akadályozni az öngyilkosságokat, ha valaki akadna, aki rávezetné őket a kiútra.
Utolsó teljesen jól látja.
Az öngyilkosok nagy %áért a társadalom a felelős,és a vadkapitalizmus,ami zajlik.
Durva belegondolni,hogy egészséges embernek azért kell meghalniuk,mert nincs egy halom nyomtatott papírkötegük(pénz).Pedig élelem mindenkinek jutna.
Remélem egyszer lesz egy utópista társadalom,ahol a kapitalizmust végleg eltörlik a követőikkel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!