Melyik telót vegyem szerintetek? Lg g3 vagy samsung galaxy s4?
> mindenben :)
Akkor egyiket se vedd meg, ugyanis egyiknek sincs projektoros billentyűzete. Nem véletlenül kérdeztük, amit kérdeztünk. Normál használat mellett valószínű mindkét telefon messze az elvárásaid feletti kategória. Ahhoz, hogy facebookozz, telefonálj, SMS-t küld, ahhoz két kategóriával „butább” telefon is elegendő.
De úgy összességében hardveresen az G3 kb. minden paraméterében ráver az S4-re.
> és miben jobb?
Nehéz lenne gondolom Google-ban rákeresni a két telefon technikai paraméterére, mi? Na jó, hadd keressem meg helyetted:
A G3-nak 5,5"-os kijelzője van, szemben a S4 5,0"-os kijelzőjével. A mérete is nagyobb természetesen 146,3 x 74,6 x 8,9 mm, szemben az S4-el: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm (5,38 x 2,75 x 0,31)
Ezért is kérdeztem, hogy mik a szempontok. Pl. a nagyobb kijelző lehet előny, ha pl. gyakran böngészel a neten. De lehet hátrány is, ha kompakt, a zsebedben könnyebben elférő telefont akarsz.
A G3 súlya ebből kifolyólag nagyobb is: 149g, az S4-é meg 130 g.
A G3 IPS kijelzővel rendelkezik, ami azt gondolom minden tekintetben jobb, mint az S4 samoled kijelzője. Na jó, az samoled minimális mértékben jobban olvasható napfénynél.
A G3 felbontása 1440 x 2560 pixel, az S4-é 1080 x 1920. A pixelsűrűség G3 esetén 534 ppi, az S4 esetén 441 ppi.
A G3 microSD-vel 128 GB-ig bővíthető. Az S4 „csak” 64 GB-al.
A belső tárhely kvázi megegyezik, mindkettőt gyártják 16/2 illetve 32/2 GB belső tárhellyel. (A G3 esetén 32/3 GB)
Mindkettő 13 Mpixel-es hátsó, 2 Mpixeles első kamerával rendelkezik, a hátsó kamera képes fullHD videót 30 FPS-el rögzíteni.
Mindkettő 4 magos processzort tartalmaz, a G3 esetén 2,5 GHz-es, az S4 esetén 2,3 GHz-es órajellel.
Az S4-nek van barométer, hőmérséklet, páratartalom szenzora, a G3-nak nincs. Pl. ha neked valamiért fontos, hogy legyen benne, akkor ez már befolyásoló tényező.
A megadott készenléti, beszélgetési idő alapján is jobb a G3: 553 / 21 óra (G3 hálózaton), míg az S4-nél ez 370 / 17 óra.
A G3-nak 3000 mAh-s aksija van, az S4-nek 2600 mAh-s.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
A G3 gyakorlatilag minden paraméterében üti, ha nem is sokkal az S4-et. De az S4 képességei is bőven elegendőek, akkora különbség nincs a két telefon között. Talán a méret a legszembetűnőbb különbség, ami mint írtam lehet előny is, hátrány is.
> azt mondják
Kik? Az „azt mondják” és az „állítólag” kezdetű mondatok 95%-a baromság.
> a g3 akad
Ha a G3 akad, akkor a S4 is akadni fog, meg minden ma kapható telefon. Pl. az iPhone, iPad arról híres, hogy nagyon gördülékeny. De lehet arra is olyan alkalmazásokat telepíteni, úgy leterhelni az egészet, hogy akadjon.
Amúgy mit takar az, hogy „akad”. Az alkalmazások akadnak? Az összes, vagy csak néhány? A launcher akad? Az ilyen „akadások” általában nem a hardver miatt történnek, hanem azért, mert rossz minőségű, rosszul optimalizált szoftverek telepítesz rá, letöltesz mindenféle hülyeséget, amik aztán mindenféle háttérfolymatot telepítenek a telefonra. Telepíts olyan programokat, amik megbízhatóak, töröld azt az alkalmazást, amit nem használsz, ha a launcher lomha, akkor próbálj ki más launchereket.
Sokan nekiállnak mindenfélét hegeszteni a telefonon. Kirootolják, mert hogy „azt mondják”, hogy az jó. Hogy miért van rá szüksége, azt ő sem tudja, de kirootolja, mert hát ki szokás. Hogy ezzel erősen meggyengíti az oprendszer védelmi vonalát, azzal persze nem foglalkozik. Rootolja ki a telefont az, aki tudja miért teszi, milyen olyan alkalmazást használ, aminél ez mindenképpen szükséges, mindenképpen szüksége van az adott alkalmazásra, mert az az ember tudni fogja, hogy mit telepít, mihez kell nyúlnia ha gond van, meg úgy elve a rootolást sem random gombnyomogatással fogja csinálni, hanem képes követni a leírt instrukciókat…
Ha szoftveres okokból akad a telefon – mint írtam az esetek nagytöbbségében erről van szó –, akkor hiába veszel egy 20%-al gyorsabb processzorral rendelkező telefont, az nem fogja megoldani a problémát.
Az előttem lévő válaszoló kvázi mindent le írt.
Kérdező! Pont az előbb jött ki egy szoftver frissítés a G3-mamra, ami teljesítmény javulást ígért, és az alkalmazások optimalizálását. Bejött, most egyáltalán nem látok semmi akadást. :D
A g3 azért "akad", mert marha nagy felbontása és előfordulhat, hogy a hardware nem olyan gyorsan kezel pl. egy látványos lapozást (én személy szerint nem tudtam megakasztani a g3-at).
Viszont! Az S4-nek szerintem határozottan jobb a kamerája, videó és fénykép tekintetében is. Minden más, fontosabb paraméter a g3 mellett szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!