Persze, hogy létezik. Egyszer a nevemen szólított. Egyből tudtam, hogy baj van. És elindultam, hogy segítsek. Egy zárt helyről segélykiáltásokat hallottam. Egy kisgyereket agyon akart verni egy nagy. Kiabáltam a naggyal, hogy ne bántsa stb. Aztán segítséget hívtam. Így megmenekült a kisgyerek.
Isten létezik és bizonyos emberekhez életükben kétszer is beszél, és hallják őt. Vannak, akiket visszahoz a halálból is. Ja, és születésnél ő leheli a lelket az emberbe. A biblia az egyik legjobb bizonyíték Isten létezésére.
"A biblia az egyik legjobb bizonyíték Isten létezésére."
Superman létezik. Itt a bizonyíték rá:
De félre a tréfát. Istennel az a gond, hogy ahhoz hogy a létezéséről mondjunk valamit először is jó lenne tudni, hogy miről is beszélünk pontosan. Isten egy elég homályosan meghatározott valami. A filozófusok istenéről nem lehet kijelenteni, hogy nem létezik, mert akik mellette érvelnek sem tudják pontosan elmondani mi mellett érvelnek.
A konkrét vallások istenéről meg lásd a fenti képregényt. Semmilyen bizonyíték nincs a szent iratokba foglalt történetek valódiságára.
Én nem zárkózok el a létezésétől. Az akaratnak és a hitnek teremtő ereje van márpedig sok birka követi a bibliát. Amit az előttem szóló is írta a Biblia nem hihetőbb és nem hitelesebb mint bármilyen mesekönyv. Legfeljebb vastagabb. Emberek által összeállított emberek által írt történetek amiknek elismerem a hasznosságát hisz a tanulatlan olykor barbár őseinket kordában tartották. Azonban elvakultságnak tartom hinni benne a mai világban. Valamint (ismét vissza kell térnem a bibliához mer egyedül onnan ismerhetjük meg a Nagyfőnököt) A story szerint az a jó istenfélő ember aki a katolikus hitet vallja na halkan jegyzem meg hogy rengeteg másik vallás is ugyan így gondolkozik. Akkor ki is kerül a menybe? És persze mivan az ősembertől a vallás kialakulásáig terjedő korszakkal? vagy azokkal akik más Istent isteneket dicsőítettek? Maják,Görögök,az indián kultúrák stb. Ezek mind a pokolra kerültek?
Tehát az Isten létezését még akár el is fogadom de a vallások és Isten igen távoli ismerősök lehetnek. :D
Bocsi a kisregényért :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!