Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért kap felfüggesztettet az...

Miért kap felfüggesztettet az aki csak szemtanú volt?

Figyelt kérdés

2014. júl. 2. 14:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ez egy olyan kérdés, hogy akár azt is kiírhattad volna, hogy "Miért?"

Infó nélkül milyen választ vársz?

2014. júl. 2. 14:27
 2/16 A kérdező kommentje:
Mit kell ezen magyarázni? Az egyik ismerősöm látott egy gyilkosságot és felfüggesztettet börtönbüntetést kapott.. a kérdésem, hogy csak azért mert látott valaki valamit azért miért kap felfüggesztettet??
2014. júl. 2. 14:32
 3/16 anonim ***** válasza:
Talán, mert nem szólt időben? Vagy egyáltalán nem szólt, hogy gyilkosságot látott!
2014. júl. 2. 14:35
 4/16 A kérdező kommentje:
Úgy volt, hogy egy szórakozóhely előtt volt és ott történt az eset. Nem voltak kint sokan és mindenki tanúskodott. Egyből hívták a rendőrséget.
2014. júl. 2. 14:39
 5/16 anonim ***** válasza:

De te is tudod, hogy aki csak szemtanú, abból nem lesz gyanúsított. Tudod, hiszen ezért tetted fel a kérdést.

Egyértelmű, hogy valahogyan köze volt. Nyilván nem nála volt a kés, mert akkor nem felfüggesztettet kapott volna. De nem is csak az út másik oldalán bóklászott céltalanul, és azon vette észre magát, hogy felfüggesztettje van.

2014. júl. 2. 14:44
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés alacsony intelligenciáról árulkodik. Ha csak tanú volt, azért nem kap büntetést.

Sok egyébért igen. Pl. bűnpártolás, segítségnyújtás elmulasztása, hamis tanúzás, felbujtás stb.

2014. júl. 2. 15:06
 7/16 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy alacsony intelligenciáról? Én csak megkérdeztem, hogy ez miért van.. elegem van abból, hogy állandóan beleköt mindenki mindenkibe. Ha nem tudtok normálisan válaszolni akkor nem kell írni. Az írjon (ha lehetséges) aki tudja a választ. Elmondtam mi történt... ennyi volt. Azért tettem fel a kérdést mert nem tudom a választ.. és én nem értem, hogy ezért miért kapott büntetést. Szóval még egyszer leírom a gyengébbek kedvéért. AZ ÍRJON AKI KÉPES NORMÁLISAN VÁLASZOLNI (ÉS TUDJA IS A VÁLASZT)
2014. júl. 2. 15:35
 8/16 anonim ***** válasza:

Magas lóról beszélsz. Kaptál lehetséges válaszokat. CSAK AZ TUDJA (kiabálni én is tudok), aki ott volt. Az ismerősödet is pontosan felvilágosították a tárgyalások során, hidd el.

Ez nem úgy van (mint már írtam is), hogy egyszer csak az ember felébred, és van egy felfüggesztettje. Ez nem egy pattanás.

2014. júl. 2. 15:52
 9/16 A kérdező kommentje:
Én ezt értem.. de látom te se tudod a választ szóval légyszíves ne írj többet. Amúgy biztos vagyok benne, hogy azaz ismerősöm NEM csinált semmi olyat amiért ezt érdemelte. Látott valamit kihívta a rendőrséget, elmondta nekik mit látott és felfüggesztettet kapott. Én sem értek ezzel egyet, épp azért kérdezem, hogy ez miért és hogyan van. Nem kell idiótának nézni és is tudom, hogy csak úgy nem osztogatja a rendőrség a felfüggesztetteket..
2014. júl. 2. 16:03
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy valakit elítéljenek, akár csak felfüggesztett szabadságvesztésre is, a rendőrségnek meg kell gyanúsítania az illetőt valamilyen bűncselekmény elkövetésével. Bizonyítékokat kell szerezniük ellene. A nyomozás lezárása után az ügyész eldönti, van-e elég bizonyíték ahhoz, hogy a bíróság előtt megálljon a vád. Ha igen, tárgyalás lesz és az illetőt elítélhetik.

Egy tanút NEM lehet elítélni, max kihallgatni. Az előfordulhat, hogy tanúként hallgatják ki, de a kihallgatás során bebizonyosodik, hogy nem mond igazat, elhallgat/elferdít tényeket, köze volt a cselekményhez, nem tett meg olyasmit, ami állampolgári kötelessége lett volna vagy az adott helyzetben jogosan elvárható lett volna tőle, stb. Ekkor meggyanúsítják hamis váddal, hatóság félrevezetésével vagy egyébbel és az történik, amit feljebb leírtam.

Nem tudom, mit szeretnél hallani, de az ügy VALÓS és TELJES hátterének ismerete nélkül senki sem fogja tudni megmondani, hogy konkrétan ebben az ügyben mi és miért történt.

2014. júl. 3. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!