Vallás, Hit, Isten tudnátok segíteni? Gondban vagyok. Ti mit tapasztaltatok?
A vallást ne a könyvekben keresd, és ne is próbáld magadnak beadni--bármelyik is az
Lássunk pár dolgot
Kereszténység: A bibliát kiolvastam 2x is. Mégse lettem hívő, bár a magam módján remélem lesz túlvilág, mert ha pokolra is jutok, az is jobb a semminél.
Az én hitem:
Azt gondolom, a halál után semmi nincs tudatod szétoszlik, ennyi volt. De valami mégis marad belőled, mai meghatározza milyen ember voltál, és az az emléked.
Az hogy halálod után ki hogyan emlékszik rád, jó érzés tölti el őket, vagy rossz ha rád gondolnak.
Biztos vagyok benne, hogy az elkövetett rossz tetteidet nem oldoz fel semmiféle gyónás vagy bűnbocsánat, vagy megbánás.
Azt gondolom, hogy halálod esetén mérlegre kerülsz és tetteid majd eldöntik hogy élsz tovább az emlékezetekben.
Jó emberként, avagy rossz emberként.
Ehezz nem szükséges vallás, sem isten, sem univerzum, ez az igazi hit.
Egy olyan hit, ami realitáson nyugszik.
Mindegy ki tesz mérlegre a tetteid, a hívőknek isten, a z ateistáknak az utokor, vagy az utódok, vagy a hátramaradt emberek.
Ne keresd istent, csak a lelki békédet.
Valaki azt írta egyszer, ha a lelked nyugodt akkor jót cselekedtél.
Én azt szoktam mondani, hogy a boldogságot is magadban kell keresd, ha elégedett vagy azzal amid van, és nem vágysz többre máris teljes életet élsz boldogan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!