Mit tehetnék ez ellen?
Nekem egy olyan problémám lenne, (nem is tudtam melyik témába besorolni), hogy egyszerűen akinek szánnám a gondolataimat, egyszerűen nem tudom/merem elmondani neki, persze ez nem csak egy személyre vonatkozik, hanem mindenkire. Sajnos nem merem kifejezni magam, mert eddig amikor megtettem mindig pofára esés történt.Vagy nem is hallgattak végig, vagy megvetettek érte, vagy szimplán senkit sem érdekelt, így magamban tartom most már. De nagyon szeretném kifejezni magamat, és azt szeretném kérdezni, hogy nem-e tudnátok tanácsot adni, hogyan is adhatnám ki magamból? Sokat szoktam sétálni, ilyenkor kiszellőztetem a fejem, de mégsem olyan mintha egy emberrel beszélném meg a dolgaimat. Úgy érzem szükségem van arra, hogy valaki végig hallgasson, és megértsen, és ne a rosszat kapjam érte, hanem megpróbál segíteni, és hasznos tanácsot adni. Persze tudoom, hogy ez csak az én hibám is, de mindenesetre szeretem megmondani minden embernek, hogy mit érzek, mi a bánatom, viszont a legnagyobb bajom, hogy elsietem a dolgokat, így nem igazán tudom eldönteni mi a helyes döntés, amivel gyakran eltaszitom magamtól az embereket. Bár jogos. Elég taszító ha az ember erőlteti a dolgot
Elnézést a regényért.
Nekem is hasonló problémáim szoktak lenni, egyrészt a "gyenge önkifejezés", ami nem szókincsből vagy hasonlóból, hanem ahogy te is írtad, merszből jön és a pofára esések tapasztalata régen. Egyrészt megfogalmaztad a megoldást, nem bonyolult problémáról van szó, csak merni kell. Persze ennek megvan az az oldala, hogy olyan emberekkel, akiket érdekel minden mondandód, mert azon hiába sajnálkozol, hogyha olyan emberek bántottak meg régen, akiket simán nem érdekeltek a te személyes dolgaid. Tehát egyszerűen kiadod magadból, amikor úgy érzed, közben elfogadod mások reakcióját, mert a "helyes önkifejezés" egyáltalán nem függ össze azzal, hogy el is várod, hogy hogyan reagáljanak rád.
Lehetek önmagam, de attól még a más az más-maga. Pl. ha beszélgetés közben látszik rajtam, hogy zavarban vagyok, stb. és valaki megjegyzi, hogy "- Zavarban vagy!" - akkor nem fogok megsértődni az őszinte megjegyzésén, mert tényleg ezt érzem, és ha ez látszik rajtam, valamivel kifejeztem, akkor önkifejezés szempontjából nem lehet "tévedésképp" tekinteni rá!:)
"viszont a legnagyobb bajom, hogy elsietem a dolgokat, így nem igazán tudom eldönteni mi a helyes döntés, amivel gyakran eltaszítom magamtól az embereket. Bár jogos. Elég taszító ha az ember erőlteti a dolgot"
Ezt viszont nem értem, mit siettél el? milyen döntés, miről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!