Mit tehetnék a pénztelenség ellen? (Bővebben lent. )
A kérdésből kiderülhetett, hogy nincs sok pénzünk, a maradékból hitelt fizetünk, és ami talán marad, azt apám elissza (alkoholista). Nagymamám ad pénzt (még több, mint 70 évesen is dolgozik, amire ráadásul az iszákos fia kéri!). Gondoltam, hogy dolgozok valamit, már tavaly nyáron szerettem volna munkát vállalni, de akkor csak 14 éves voltam, és hülyeségnek tartom, hogy ennyi idősen nem vállalhat az ember diákmunkát... De idén ősszel 16 leszek, így nyáron majd dolgozhatok már. Milyen diákmunkát vállaljak, ami viszonylag jól fizet? Sajnos csak iskolai szünetekben lehet dolgozni, és be kell lépni mindenféle diákegyesületbe, hogy munkát vállalhassak...
A pénzt magamra és anyukámra költeném. Utálom, hogy bár rengeteg ötletem van, milyen dolgokkal venném magunkat körbe (még mindig gyerekes a szobám, átalakítanám, ruhákat vennék magunknak, magamnak, mert nagyon szívesen öltözködnék egyedien), de mivel nincs pénzem, átlagos maradok. Bosszant, de persze nem csak ez.
Barátnőimmel majd megyünk kutyát sétáltatni, bébiszitterkedni. Mit tehetnék még? Szeretném, ha lenne pénzem. Persze gyűjtöm a zsebpénzem, most majdnem 27 000 Ft-om van (néha, csak úgy szoktam kapni azért pénzt).
Nagyon elegem van abból, hogy sosincs semmire pénzünk, de apám akkor is iszik, okos telefont, laptopot vesz nekem (amire nem kérem...), mert azt gondolja, így kiengesztelhet engem (mert iszik ugye és erőszakos). Na persze, mert ezzel meg lehet oldani bármit is... Nem tudja kezelni a pénzt.
Tudtok valami tanácsot adni? Előre is köszönöm!
16/l
ha pesti vagy, akkor MÜISZ diákszövetség
tisztességesek, elég sok munkájuk van (lehet nem csak pesten van irodájuk, nézz utána) és az összes részesedés az első fizetésedből 500 forint..
mondjuk sok a minimálbéres munka (bruttó 564, nettó 470 forint/óra) dehát az is pénz:)
Igen, pesti vagyok, nagyon köszönöm a választ! :) Igen, az is számít!
Még jöhetnek válaszok, gondolom, ezzel a problémával nem vagyok egyedül... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!