Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Valakinek megnőtt már ebben...

Valakinek megnőtt már ebben az éghajlatban a narancs, citrrom illetve banán fája?

Figyelt kérdés
Valamelyiket szeretnék majd ültetni,de attól tarok, hogy nem maradna meg!Ezért kérdezek!
2010. jan. 4. 11:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Valakinek igen! (Nem én vagyok az, nem is próbáltam.)A citrom a legvalószínűbb sztem.
2010. jan. 4. 11:29
 2/9 anonim ***** válasza:
A vadcitrom(Poncirus trifoliata)télálló és be sem kell oltani.Nem pont olyan ízű,mint a megszokott,de azért nagyon finom.
2010. jan. 4. 11:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Anyu mesélte, hogy mikor gyerek volt, egyik szomszédjuknak volt narancs, mandarin és citromfája is, és gyümölcs is volt rajta, úgyhogy igen, ezen az éghajlaton is sikerülhet. Sok sikert hozzá!
2010. jan. 4. 11:38
 4/9 anonim ***** válasza:

A nyáron Keszthelyen nyaraltunk,és volt egy étterem ahová többször is vissza mentünk vacsizni.Ott volt(van) egy citrom fa amin rengeteg citrom volt..És a pincérnő azt mondta az még a tavaji(mostmár a tavaj előőti)termésszép kis fa volt rengeteg citrommal.

A többiben nem tudok segíteni.

2010. jan. 4. 11:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szabadban mind elfagy. A citromnak és a narancsnak van Poncirus trifoliata-val alkotott hibridje, ami kb. -10-ig bírja, de egy átlagos tél ezeket is elviszi. A Poncirus egyébként nem citrus, csak rokon. A termése inkább díszít, íze a birsre hasonlít, és legalább 90%-ban maggal van teli.

Banánnak van olyan apró gyümölcsű fajtája (Musa basjoo), amit ősszel 1 méter magasan le kell vágni, a csonkot becsomagolni, és tavasszal újra hajt. Fagyzugos helyek kivételével szépen megvan, szaporodik, de olyat még nem hallottam, hogy termett is volna, ahhoz legalább 12 hónap meleg kellene.

2010. jan. 4. 12:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ültesd nagy dézsába és ősz végén, még a hidegek előtt tedd be meleg helyre, ahol fény is éri. Igazából egy télikertben lenne a legjobb helye, szabadban nem igazán van esélye. Nálunk a koleszban pl. az aulában volt egy üvegfal, ott "lakott" egy citromfa, és mindig hozott gyümölcsöt is.
2010. jan. 4. 12:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
nagyimnak van citromfája szóval igen:)
2010. jan. 4. 12:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a suliban van a tanári-aulában ilyen cserepes,és szokott lenni rajta citrom.:)
2010. jan. 4. 12:40
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Akkor a citrom a nyerő!Majd a tavasszal be is zerzek egyet!:)

20L

2010. jan. 4. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!