Hogyan lehet szép, "minőségi" fotókat készíteni ékszerekről?
Hobbi gyöngyékszer készítő vagyok és az a problémám, hogy nem nagyon tudok jó képeket készíteni róluk. Sajnos nem vagyok egy fotózseni. Fényképezőből is csak egy alapnak mondható darabom van: Samsung S750 (7,2 M.pixel, 2,5', ASR, zoom 5,8-17,4mm - hogy ez kinek mit mond, nem tudom, de nekem nem túl sokat :) ) Én meg vagyok vele elégedve mondjuk (másik gépem egyhamar tuti, hogy nem lesz, ne is írjon senki olyat, hogy vegyek egy hiper-szuper fényképezőt - csak mert tudjuk, milyen jóindulatú emberkék is lebzselnek erre ;) ), csak a képkészítési technikámmal nem... Van, hogy nagyon jó képeket sikerül csinálnom, de többnyire nem ez a jellemző :(.
Nagyon szeretnék "szuper" fotókat készíteni az ékszereimről blogomhoz, de valahogy nem akar sikerülni :(. Pedig sokaknál látom, hogy nekik megy egy "mezei" fotómasinálval is...
Szóval milyen technikával tudnék megfelelő képeket csinálni? Honnan essen az ékszerre a fény és milyen fény? Mi legyen az ékszer alatt ill. hátterében? Stb. stb. stb.
Nagyon köszönöm annak, aki korrekten válaszol!
"Van, hogy nagyon jó képeket sikerül csinálnom..."
Akkor bizony nem halott az ügy. :) Egyszerű a dolgod - emlékezz vissza, mit hogyan csinálsz, amikor jó képeket készítesz. Gyakorold a fotózást.
Lehetőleg ne változó fényű helyen (pl. ablak alatt) fotózz, hanem pl. egy íróasztalon, (jó erős) lámpafénynél. Ennek a fényével kell játszani, pl. A4-es fehér! papírlapok segítségével. Egy gyors példa: [link] Persze neked nem kell sok-sok ember meg milliónyi felszerelés :) de így kell elképzelni a fények terelését.
A fényképező alá esetleg egy mini állványt vehetsz, ilyen kis hajtogatható lábúakat 1000 forintért adnak... [link]
Szóval némi ügyeskedés és gyakorlás, és nagyszerű fotókat készíthetsz, nem kell hozzá hiper-szuper gép, ráadásul egy-két szempontból jobb is erre a kompakt, mint a nagyok.
Én a fény terelésére javaslom az alufóliával borított karton lapot! Nagyon olcsó és könnyen elkészíthető.
Illetve, a fényképezőgépedet állítsd makróra, így közel szép éles lesz.
Esetleg letölthetsz valami egyszerű képfeljavító programot a gépedre, sok ilyen van ingyen is.
És amikor fotózol a fényképezőgépeden állítsd be a fehéregyensúlyt és a kontrasztot, ez is segíthet. Később még módosíthatod képszerkesztővel. (pl a GIMP, kicsit bonyolultabb de sok mindent tud és ingyen van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!