Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan lehet szép, "minőségi"...

Hogyan lehet szép, "minőségi" fotókat készíteni ékszerekről?

Figyelt kérdés

Hobbi gyöngyékszer készítő vagyok és az a problémám, hogy nem nagyon tudok jó képeket készíteni róluk. Sajnos nem vagyok egy fotózseni. Fényképezőből is csak egy alapnak mondható darabom van: Samsung S750 (7,2 M.pixel, 2,5', ASR, zoom 5,8-17,4mm - hogy ez kinek mit mond, nem tudom, de nekem nem túl sokat :) ) Én meg vagyok vele elégedve mondjuk (másik gépem egyhamar tuti, hogy nem lesz, ne is írjon senki olyat, hogy vegyek egy hiper-szuper fényképezőt - csak mert tudjuk, milyen jóindulatú emberkék is lebzselnek erre ;) ), csak a képkészítési technikámmal nem... Van, hogy nagyon jó képeket sikerül csinálnom, de többnyire nem ez a jellemző :(.

Nagyon szeretnék "szuper" fotókat készíteni az ékszereimről blogomhoz, de valahogy nem akar sikerülni :(. Pedig sokaknál látom, hogy nekik megy egy "mezei" fotómasinálval is...

Szóval milyen technikával tudnék megfelelő képeket csinálni? Honnan essen az ékszerre a fény és milyen fény? Mi legyen az ékszer alatt ill. hátterében? Stb. stb. stb.

Nagyon köszönöm annak, aki korrekten válaszol!

2014. jún. 22. 13:02
 1/2 anonim ***** válasza:

"Van, hogy nagyon jó képeket sikerül csinálnom..."

Akkor bizony nem halott az ügy. :) Egyszerű a dolgod - emlékezz vissza, mit hogyan csinálsz, amikor jó képeket készítesz. Gyakorold a fotózást.

Lehetőleg ne változó fényű helyen (pl. ablak alatt) fotózz, hanem pl. egy íróasztalon, (jó erős) lámpafénynél. Ennek a fényével kell játszani, pl. A4-es fehér! papírlapok segítségével. Egy gyors példa: [link] Persze neked nem kell sok-sok ember meg milliónyi felszerelés :) de így kell elképzelni a fények terelését.

A fényképező alá esetleg egy mini állványt vehetsz, ilyen kis hajtogatható lábúakat 1000 forintért adnak... [link]

Szóval némi ügyeskedés és gyakorlás, és nagyszerű fotókat készíthetsz, nem kell hozzá hiper-szuper gép, ráadásul egy-két szempontból jobb is erre a kompakt, mint a nagyok.

2014. jún. 22. 15:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Én a fény terelésére javaslom az alufóliával borított karton lapot! Nagyon olcsó és könnyen elkészíthető.

Illetve, a fényképezőgépedet állítsd makróra, így közel szép éles lesz.

Esetleg letölthetsz valami egyszerű képfeljavító programot a gépedre, sok ilyen van ingyen is.

És amikor fotózol a fényképezőgépeden állítsd be a fehéregyensúlyt és a kontrasztot, ez is segíthet. Később még módosíthatod képszerkesztővel. (pl a GIMP, kicsit bonyolultabb de sok mindent tud és ingyen van)

2014. jún. 23. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!