Jelent valamit, ha sokszor kezd így mondatot valaki?
Figyelt kérdés
Ha írásban valaki gyakran úgy indít mondatot, hogy "hát" annak van jelentése? Olyanra gondolok, mint például bizonytalanság.
Pl: Hát én szeretem ezt a színt.
Hát úgymond jó hely.
Hát elég jól hangzik.
2014. jún. 16. 12:28
1/4 anonim válasza:
Hát inkább csak idegesítő szokás :)
2/4 anonim válasza:
Igen, inkább arra jössz rá ebből, hogy az illetőnek nincs változatós szókincse. :D
3/4 anonim válasza:
Hát nemtudom engem rohadtul idegesít amikor valaki állandóan hát, hogyismondjam mindig háttal kezd mindent...
4/4 anonim válasza:
A szókincsnek nincs sok köze ehhez, inkább határozatlanságról, bizonytalanságról árulkodik.
Sokan azért is kezdik - szóban - így a mondatot, hogy a válasz előtt egy kis időhöz jussanak, jobban összeszedhessék a gondolataikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!