Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Osztálykiránduláskor a tanárok...

Osztálykiránduláskor a tanárok a saját pénzükből utaznak?

Figyelt kérdés
A mi osztályunk havi 500ft osztálypénzt szed vagyis az osztályfőnök ami nem volna szabad. Öszzesen 130e ft ( De ha vki nem fizet a gyerekkel orditozik,de a szülő elé nem mer odaállni). Ki h tudja ezt? az osztálypénzből utaznak vagy a saját pénzükön? :) ami sztem kételyes!!!!
2014. jún. 11. 13:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Látom, nem érdekel semmi vélemény, ami nem egyezik a tieddel. A tanár dolgozik az osztálykiránduláson. A hasonlat teljesen helytálló. A vonatvezető ne vegyen jegyet, hiszen utazik, világot lát?

Nagyon nagy meló ez, de teljesen mindegy, mennyire az. Számomra nem lehet kérdéses, hogy ő nem fizet.

2014. jún. 18. 22:49
 12/20 A kérdező kommentje:
De érdekel vélemény :) hiszen azért kérdeztem de véleményem szerint fizesse ő az utazását ne a szülők pénzét használja. Hiszen a legtöbb meg se érdemli amilyen tanárok vannak tisztelet a kivételnek :) A mi utazásunkat ki fizeti? Majd ha ugy viselkedik a tanár h pl tesiből a részleges felmentést betartja az orvos utasitását nem futtat a 2 osztályos gyerekemmel 14 kört felmentés alatt akkor esetleg megváltozik a véleményem. Sztem a tanárnak is tennie kell a gyerek érdekében nem csak a szülőnek a tanár érdekében,ezt kölcsönösen kellene intézni,de amig ez nincs addig ellenzem minden olyan dolgot ami a tanár javára válna. Ezt nem akartam kiirni de igy hátha megérted kedves válaszoló :)
2014. jún. 19. 19:40
 13/20 anonim ***** válasza:

Érdekel a vélemény, de minket nem biztos, hogy egy konkrét dologban a te véleményed izgat.

Nem nagyon van olyan szabály (törvény, rendelet stb.), hogy a kedves-rendes-szorgalmas embereket így kell kezelni, a modortalan-önző-kicsinyes egyénekre más szabály vonatkozik.

Rossz és jó tanár megítélése sokszor elfogult. Bukni is tanár miatt bukik a nebuló mindig, nem saját hibájából.

Ha a tanár tényleg nem jó, akkor az igazgatóhoz, felügyeleti lehet fordulni.

De ha tudsz olyan paragrafust megalkotni, mely a tanár képességeihez igazítja a kirándulás részvételi díját, beilleszkedik a ptk szövetébe, akkor szerkeszd meg, s küld el az illetékeseknek!

2014. jún. 20. 10:12
 14/20 A kérdező kommentje:
Ha én olyan okos lennék mint te :D megszerkesztenénk jó pár szülővel. Nem kicsinyesség és nem önzőség csak egyszerűen tett olyan dolgot ami miatt ez lett a véleményem,és akár tetszik akár nem NEM érdekel a véleményed!!!! Tarsd meg magadnak!!! Fordultam az igazgatóhoz is ő legalább korrekt volt az ügyben. De neked már nem válaszolok mert nem érdekel a hülye megnyilvánulásod!!! ezennel lezártam a beszélgetést veled.!!!! Hiába irsz NEM ÉRDEKEL!!! :D :D
2014. jún. 20. 10:39
 15/20 anonim ***** válasza:
72%

Nem érdekel, hogy nem érdekel. A kérdésed az, hogy a tanár saját pénzén megy-e osztálykirándulásra, vagy nem.

Erre pedig egyetlen korrekt válasz létezhet: mivel ez a munkája, természetesen nem ő fizet, hanem neki fizetnek, s a költségeket is másnak kell állnia.

Azt is írtam, hogy megítélésem szerint a fenntartó terhe lenne ezt teljes egészében, mint ahogyan más dolgozónál is.

A tanár munkájának megítélése sehogyan nem kapcsolódik sem a kérdésedhez.

2014. jún. 20. 10:49
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

El kellene dönteni, hogy mit szeretnél.

1. beszólogatni a hasznos választ adóknak

3. hasznos választ a saját környezetedben is megválaszolható kérdésre

4. egy nem szeretem tanárt kikezdeni

Mennyiben volt más, emberségesebb az igazgató, s az hogyan kapcsolódik a kérdésedhez?

2014. jún. 20. 10:56
 17/20 anonim válasza:
37%
Igazat adok a kérdezőnek ha valamelyik tanár nem ugy viselkedik h bárkinek jó legyen semmit nem érdemel. Nekem is volt konfliktusom a tanárunkkal és igenis sajnálom azokat a szülőket akik ilyen tanárokat kapnak a gyermekeiknek.Az hogy most mi a kérdés nem lényeges lehet a kérdezőnek oka van a felháborodásra nem kell lenyelni!! De sok a paraszt és minél több valakinek az iskolája annál butább nekem ez a meglátásom.
2014. jún. 20. 11:08
 18/20 anonim válasza:
100%

A tanár az osztálykirándulásra nem szórakozásból megy, neki ez nagy felelősség és komoly munka 30akárhány gyereket pesztrálni és szervezni nekik a kirándulást, ezért természetesen fizetés jár neki. a megbízói pedig a szülők, tehát teljesen korrekt, hogy ők fizetik ki.

az, hogy a te gyereked osztályfőnöke nem úgy viselkedik, ahogy kéne az egyéni szoc’ problem. ha ennyire nem akarsz neki fizetni egyszerűen ne adjátok be az osztálypénzt, és nem megy a gyerek osztálykirándulásra. vagy írasd át a gyereket másik osztályba. ennyi. de ingyen munkát gondolom te sem szeretsz végezni.

2014. júl. 4. 12:23
 19/20 anonim válasza:
100%
sőt a tanárnak még csak nem is lesz az egészből profitja, mivel a befizetett pénz csak a kirándulás költségeit fedezi, szóval ha úgy vesszük szívességet tesz azzal, hogy vállalja a dolgot.
2014. júl. 4. 12:51
 20/20 anonim válasza:
55%
Felháborító ez az osztálypénz! Nálunk is szedte, az osztályfőnök, és sokszor csak zsebretette, aztán meg kérdezte, hogy beadtuk-e már, és volt olyan is akitől többször beszedte (lehet, h csak szórakozott volt, nem mondom, hogy szándékosan, de akkor is)!!! Aztán nálunk is az osztály fizette a kísérő tanárokat. Ezzel sem értek egyet. Ok, hogy nekik ez munka (meg akkor már fizethetné az állam), de akkor én inkább nem küldeném el a gyerekem ilyen kirándulásra. Pár szülővel együtt mi is elvihetjük akkor a gyerekeket, és ugyanott vagyunk.
2015. jún. 10. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!