Pontosan milyen anyagtól pusztult ki a fenyőerdő?
Figyelt kérdés
Csernobilról érdeklődnék. Tudom, hogy volt ott radioaktív jód, cézium, ólom, grafit meg minden, de végül is melyik hat annyira drasztikusan a fákra? Még ma is hiányos azon a folton a google térkép.2014. jún. 7. 00:30
1/3 anonim válasza:
Nem egy anyagtól pusztult ki. Több tényező egymásra hatása és összhatása eredményezi mindig egy ökoszisztéma jelen esetben az erdő kipisztilasat. angol nyelvű anyagokban se talaltal erre leirast?
2/3 anonim válasza:
olvasgattam angolul (1-es vagyok): simán a sugarzastol pusztultak el a fak (is): az ionizalo sugarzas ugyanis megvaltoztatja a sejteken belul az enzimeket. a feherjeket es a dns-t is...gyakorlatilag szetbombazta a sugarzas a sejtmukodest (is).
Pl az erdei fenyo kifejezetten erzekeny a sugarzasra (valoszinuleg mas fenyifajok is) es az egyebkent kicsinek szamito 40 ram-os sugarzastol is elpusztul.
Az erdo amirol kerdezel a red forest (voros erdo, az elhalt fak rozsdabarna szine utan), ami beleesett a legerosebb sugarzast kapott zonaba, igy nem kell csodalkozni ha meg most is sugaroz es pl. a sok elhalt fa helyen a sugarzastol szetment fenyomagokbol nem is nagyon lesz uj erdo...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!