Akik szexuális témában kérdeznek az azonos nemű együttlétekről, azok nem félnek Istentől?
Boldogok a lelki szegények.
Magadra ismersz kérdező?
Amúgy szerintem nem Istentől kell félni,hanem az emberi gonoszságtól.
Nem hinném,hogy ha van felsőbbrendű lény,azért teremtett minket,hogy félelemben tartson minket.
Gyakorlatilag ha ez lenne a cél,akkor mindenkinek félnie kellene,mert mindenkiben ott motoszkál a "rossz" is.
Elbújni nem tudsz.Mindent lát.Lehet még azt is,amivel magad sem vagy tisztában.
Van, aki fél, van, aki nem fél.
A vallásos melegeknek ez néha problémát jelent. Sőt, vannak olyan melegek is, akik ki akarnak "gyógyulni" a melegségből, és ennek majdnem mindig a vallásosságuk a motivációja.
A melegség "gyógyításával" foglalkozó szervezetek is majdnem mindig vallásos alapon állnak.
Ugyanakkor vannak olyan hívő melegek, akik össze tudják egyeztetni a melegséget és a hitet. Van is ilyen vallásos meleg közösség, Öt kenyér néven.
Én például leszbikus vagyok és ateista, ezért nekem nem okoz gondot, mert nem kell összeegyeztetnem a két dolgot egymással. De ha még katolikus lennék (ahogy eredetileg neveltek) akkor sem "félnék" Istentől, mert a katolikus vallásban már régóta nem a haragvó Isten, hanem a szerető Isten a modell. Tehát nem "félnék" tőle, hanem legfeljebb nyomasztana, hogy a bűnömmel megbántom őt, bűntudatom lenne.
(Egyébként személy szerint egyetértek a kérdezővel abban, hogy szerintem sem (mindig) hormonális eredetű a homoszexualitás. Az uralkodó álláspont szerint veleszületett dolog a homoszexualitás is meg a transzszexualitás is, de ezt én nem feltétlenül így látom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!