Szerintetek meg lehet tanulni anyanyelvi szinten angolul (magyarként)?
Köszönöm a válaszokat!
De külföldi akcentus nélkül lehetséges? (nekem ez különösen fontos lenne)
Nézd, Hien pl. teljesen vietnami szülők gyermeke. Igaz, itt született, így esetében érthető, hogy akcentus nélkül beszél magyarul.
(Kis színes: egyszer nyilatkozta, hogy vietnamiak kifogásolják, hogy nem énekel vietnamiul. Azt mondja, azért nem, mert csak akcentussal menne, s addig nem akar, amíg ez így marad).
Felnőttként nehezebb. De baj ez? Pl. van bécsi színház, amelyik a színdarabokban úgy jelzi, ha egy szerep külföldi, hogy bécsi tájszólással beszél. Pl. Otelló.
Reisz András akcentusa baj? Ő magyar, csak tájszólással beszél. Onutha Judit nem itt nőtt fel, s tisztán beszél magyarul.
Nem éltem kint, s talán ki is színezett a történet, de ismerősöm mondja, hogy néha két londoni sem mindig érti meg egymás szavát, pedig mindkettő tősgyökeres angol.
A fiatalabbak általában gyorsan megtanulnak akcentus nélkül beszélni. Például anyám Olaszországban élt fiatal, huszonéves korától, majdnem harminc éves koráig. Azt mondta, körülbelül 2 év alatt perfekt nyelvtudása lett, s kb. a 3. évre már akcentus nélkül, anyanyelvi szinten beszélt - és beszél ma is - Olaszul. Úgy beszél Olaszul, mintha az anyanyelve lenne, mintha Olaszországban született volna. Szóval, körülbelül három év után, az "őshonos", ízig-vérig Olaszok is azt hitték anyámról, hogy Olasz. Olaszországban ismerkedett meg a vérbeli apámmal. Aztán elvált és hazajöttünk Magyarországra (nem részletezem, mert nem ez a lényeg). Valamivel kevesebb mint 10 évet töltött kint.
De hiszem, hogy akarattal és el szántsággal meglehet tanulni egy nyelvet 40 felett is
(előző vagyok, véletlen rányomtam a "Válasz elküldése" gombra, szóval most folytatom.)
Szóval igen, a lényeg az, hogy tényleg mindent amit csinálsz, csinálj a célnyelven, beszélgess anyanyelvűekkel (ez a legfontosabb), olvass könyveket és nézz TV -t a célnyelven. A leghatásosabb módszer, ha elhatározod, hogy nem használod a Magyar nyelvet, csakis Angolul élsz, és ezt nagyon szigorúan betartod. Így elképesztően gyorsan lehet fejlődni, néhány hónap alatt is rengeteget fogsz fejlődni ezzel a módszerrel, ezt garantálom!
Persze ha családdal jössz, ez kivitelezhetetlen, de amit lehet, azt csináld a célnyelven még így családdal is pl.: Internetezz csak Angolul, chatelj csak Angolul, olvass csak angolul, állítsd át minden műszaki cikkedet angolra, nézz TV -t Angolul, hallgass rádiót Angolul ...stb. Persze egy Angliai nyelvtanfolyam is nagyon hasznos, és ott is hatásosan és gyorsan tudsz tanulni, csak ilyenre nem mindenkinek van ideje.
Ajánlanék egy könyvet erről a témáról, melynek írója 8 nyelven beszél. Úgynevezett "polyglot".
Tele van hasznos tanáccsal, érdemes elolvasni!
Benny Lewis - Nyelvhack kézikönyv (nCore -ról letölthető az egész, a feladatlapokkal és interview-ekkel együtt, de szerintem ha Google -ba beírod, megtalálod! Persze legjobb, ha megveszed.)
Sok sikert!
Remélem tudtam segíteni! :)
01:25 -ös vagyok. Nem értem a lepontozást... Oké, fogalmazhattam volna jobban, de a lényeg így is átmegy. Hajnali fél kettőkor már csak ennyi telik tőlem... Bár szerintem nem lett olyan borzalmas. Igazán elmagyarázhatnák, akik lepontoztak, hogy miért? Talán a tartalommal nem értettek egyet, hogy 3 év alatt egy fiatalember megtud tanulni egy nyelvet akcentus nélkül, ha abban az országban van, ahol azt beszélik? Ha nem hiszitek, hát higgyétek... Aki akar, az megtud tanulni 3 év alatt egy idegen nyelvet anyanyelvi szinten, aki meg nem akar, az 10 év alatt se fogja, hiába van a célországban. Persze mindenki megakar tanulni egy idegen nyelvet, de ez pont olyan, minthogy mindenki gazdag akar lenni. Tenni is kellene valamit, nem csak akarni... Természetesen a nyelvtanulás is egyénfüggő, mint minden (azt hittem ez egyértelmű); ugyanakkora erőfeszítéssel, van aki hamarabb tanul meg egy nyelvet, van aki később. Mindenkinek más képességei vannak. Én csak leírtam anyám esetét, mert egyben motiváció, és válasz a kérdésre. Mi ezzel a gond? ...
(( Bár úgy sejtem, a 80% -os válaszolgatónak van 10 accountja itt gyakorin, és ő pontozott le, magát meg szokás szerint fel... De ez csak megérzés. ))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!