Szerintetek meg lehetne filmekből anyanyelvi szinten angolul?
Szerintetek lehetséges?
Vagy legalábbis magasabb szinten?
Anyanyelvi szinten nem de egy felsőfok sikerülhet ha regényeket is olvasol.
10éve angolul nézem a filmeket, 2hónap alatt elolvastam egy 700oldalas regényt és decemberben átmentem az ECL C1-en angolból. Párbeszéd kicsivel 70% alatt sikerült de minden más megvolt 90%.
Jártam magántanárhoz és holnap megyek C2-es vizsgára amit anyanyelvi szintnek szoktak emlegetni(kb egy 14éves angliai szintjével egyenlő tudás)
Tegyük hozzá, hogy a felső fok azért még messza van az anyanyelvi szinttől. (Vagy tévedek?) Szerintem a kétdésre határozott "nem" a válasz.
A "magasabb szinten" pedig nem tudom, mit jelent, de abban nem hiszek, hogy ha nem beszélsz csak hallgatod, akkor megtanulhatod a nyelvet "magasabb szinten" (max. megtanulhatod "magasabb szinten" _érteni_).
Nem, nem, és nem. A kérdések sorrendjében.
Nem úszod meg, hogy gyakorolj, kutass, interaktív legyél. A nyelv nem szivárvány, hogy csak bámulni kelljen. Kommunikációs közeg és eszköz, a kommunikációhoz pedig partner kell, nem bámészkodó.
Attól függ, hogy a teljesen nulláról indulnál-e?
Ha még soha nem tanultál, de ragaszkodsz a filmekhez, akkor youtube-on vannak alap oktatóvideók, pár perces kisfilmek keretében megtanítja neked az alapokat. A lényeg, hogy gyakorolj, mond utánuk/írd le egy lapra a kifejezéseket. Egyébként én iskolában tanultam meg a (talán középszintet) de igazából a sorozatok nézésével jöttem rá, hogy HOGYAN IS KELLE BESZÉLNI ANGOLUL. Angolul felirattal nézetem.(időnként magyar felirattal is, de mellé töltöttem az angolt, vagy megnéztem, hogy mit jelent a szó, amikor kihallottam, hogy mit mond.)
A lényeg viszont, hogy ne csak megnézz egy részt, hanem elemezd ki. Többször visszajátszani a jeleneteket, mondatokat, hogy halljad hogyan mondja pontosa, aztán megpróbálni leírni. Pl, ezt én úgy kezdtem, hogy anno a Chuckhoz, meg a Losthoz megpróbáltam feliratot gyártani, amikor már ügyesebb voltam. (de persze én tanultam akkor is suliban)
Mindenképpen érdemes angolul filmet nézni, a kiejtésed is fejlődik és a szövegértésed is. Sok sikert és Jó szórakozást hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!