Alkalmazott vagyok, sajnos nem adtam nyugtát, megbüntetett az Apeh. Ami a főnökömnek jött ki büntetés azt is velem akarja kifüzettetni. Mit tehetek? Fizetnem kell?
Amiről téged büntettek meg, azt te kifizeted, amit a főnöködnek küldtek büntetést, azt a főnöködnek kell kifizetni, nem háríthatja át rád. De készülj fel, hogy meg fog romlani a munkakapcsolatod a főnököddel ezek után, és így jobb, ha másik munkahely után nézel.
Nem tudom, mi indokolta, hogy ha nem te vagy a tulaj, akkor miért nem adtál nyugtát, így bizonyítható, hogy az áruért kapott összeget te raktad zsebre még akkor is, ha ez nem így történt.
A rám eső rész ki lett füzetve, de mivel közöltem a főnökömmel, hogy az ő részét nem füzetem ki, így bírósági úton akarja behajtani rajtam az összeget, holott ő adta ki parancsba, csak annak adsz nyugtát akit nem ismersz. :(
Nem tudom, hogy úgy sikerrel járhat-e? Mondeni mást mond. :(
Nem könnyű. Arra van bizonyíték, hogy nem adtál blokkot/számlát. Arra nincs, hogy a főnök mit mondott és persze, hogy le fogja tagadni. Szerintem nem sokat tudsz tenni. Ha értékesítő/pénztáros vagy, logikusan elvárható, hogy tudd: blokkot/számlát kell adnod minden egyes embernek.
A tény, hogy a főnököd letagadta, amit mondott, számomra azt bizonyítja, hogy egy tetű. Én eljönnék onnan, mert már csak idő kérdése, hogy kirúgjon valami mondvacsinált hiba miatt. A következő helyen egy ilyen utasításra meg kapásból azt kell válaszolni: add írásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!