Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy: "Isten...

Mit jelent az, hogy: "Isten nem ver bottal." és mire szokták mondani?

Figyelt kérdés
2008. júl. 28. 22:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
13%
Ha valakivel folyamatosan rossz dolgok történnek, tehát meghal valakije, elszegényedik, balszerencséje van stb. arra szokták mondani.
2008. júl. 29. 00:30
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
Ha valaki rosszat tesz, majd tortenik vele valami rossz, amit nem ember kovet el ellene(pl:betegseg, stb.)
2008. júl. 29. 00:33
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Mindig visszaüt, ha rosszat teszel, előbb vagy utóbb.
2008. júl. 29. 07:22
 4/13 anonim ***** válasza:
89%
Alapvetően arra szoktak vele utalni, hogy Isten büntetése nem mindig tisztán felismerhető formában érkezik (Lángcsóva az égből.), hanem finomabb, rejtettebb formában, mint például betegség, vagy balszerencse.
2008. júl. 29. 07:32
 5/13 A kérdező kommentje:
köszi mostmár értem...
2008. júl. 29. 11:37
 6/13 anonim ***** válasza:
66%
Én úgy szoktam használni, hogy "Isten nem bottal ver, hanem hülyékkel"
2008. aug. 26. 09:11
 7/13 anonim ***** válasza:
51%
úgy kell érteni,h ha például vkit megversz,akkor Isten nem úgy fog büntetni,h téged is vki megver...hanem vmi olyat adhat,amire te soha nem jössz rá,h azt a "megverésért" kaptad.szal Neki sokkal jobb módszerei vannak,mint az embernek,h "szemet szemért,fogat fogért"
2008. szept. 10. 16:45
 8/13 anonim válasza:
74%
arra szokták mondani, hogy ha valaki másokat sértő módon, gonoszul viselkedik, az az élet más területein is rossz, többnyire önző döntéseket hoz, és saját magát fogja előbb utóbb balsorsba dönteni.
2012. máj. 16. 12:58
 9/13 Vree ***** válasza:
100%

4es válasza a jó. :) "Isten büntetése nem a várt irányból érkezik."

A mondás teljes alakja:

Isten nem ver bottal; hátbavág karóval.

Tehát pl ha elcsórtam a szomszéd almáját és utána beverem a lábam, az egy "Isten nem ver bottal" helyzet; nem közvetlenül az almalopás következményeként bűnhődtem meg, de mégis így vagy úgy az ég megbüntetett.

2013. ápr. 11. 19:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Vagy pl. egy ismerősöd meglop, alád tesz majd másnap hirtelen beteg lesz, kirúgják a munkahelyéről, balesetet szenved, az is egy isten nem ver bottal helyzet. Ezt egyébként a higgadt emberek is szokták mondani. Pl. egy ismerős kib*szik vele és a károsult nem tesz semmit mert, "isten nem ver bottal".. :) Velem pl. pont tegnap történt hasonló és "be is vált"
2014. jan. 9. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!