Mikor kezdenek sütni a Tescoban?
Az éjjel-nappali Tescoban folyamatban vannak péksütemények, ha erre gondolsz. Sütni is tudtommal folyamatosan sütnek, pótolni az elfogyott dolgokat.
Mivel ott a "sütés" a fagyasztott cuccok kiolvasztásából áll, ezért ne úgy képzeld el, mint egy igazi pékségnél!
"Mivel ott a "sütés" a fagyasztott cuccok kiolvasztásából áll, ezért ne úgy képzeld el, mint egy igazi pékségnél!"
Akarsz egyéb hülyeséget is mondani? Teljes értékű péksége van minden Tesco hipermarketnek, sőt, még az expressekben is sütnek.
Összesen van 2-3 olyan termék, amit csak "ki kell olvasztani" (pl. csokis süti).
Minden mást sütnek, helyben.
Kérdező:
Éjfélkor beszednek mindent és kidobják és olyan fél egy - 1 között kezdenek el újra termelni. Ennek kapcsán van olyan termék, ami csak 3-4 óra fele készül el. Ami biztos, hogy 6 óra körül már szinte mindent kapsz, ami választék. Előtte rizikós. De valamit kajálni biztosan tudsz majd hajnalban is.
"sőt, még az expressekben is sütnek."
Ott dolgozott az egyik családtagom, mesélte, hogy mit jelent ott a "sütés"...
Na mesélj, mit jelentett?
Az expressekben jelenleg nincs olyan teljes értékű pékség, mint a nagy áruházakban. Mirelit formában érkezik a termékek 90%-a (a maradék 10% meg hűtve). Ezeket a mirelit kész illetve félkész termékeket pedig a terméktől függően ki kell sütni 10-25 perc között. Nálam ez sütést jelent, de kíváncsian várom a definíciódat, hogy ez pontosan mi is akkor.
Amúgy gyakorlatilag az összes áruházláncban (liddle, aldi, spar, interspar, coop, cba, auchan) ugyan ilyen technológiát használnak a péksütemények előállítására. Az ok drámaian egyszerű: Egy komplikáltabb péksüteményt (pl. egy töltött vagy fonott sütit) normális minőségben csak egy képzett táblás tud elkészíteni. Egy kis üzletben - mint amilyenek az expressek is - nincsenek pékek. Felesleges is lenne, mert nincs akkora forgalma a pékárunak, hogy 2-3 péket foglalkoztassanak miatta. Viszont a mirelit terméket nagy pékségek állítják elő, majd vagy kelesztés előtt vagy kelesztés után gyorsfagyasztják. Így lehet csak elérni azt, hogy a vásárlóhoz friss, ropogós péksütemény jusson a boltba a helyett, hogy hajnali 3-kor elhozzák a "valódi pékségből" a lesütött péksütit te meg reggel 8-kor a kakaó mellett majszold az 5 órás hideg, szottyadt túrós batyut.
Én speciel a mirelit kisütését nem nevezem rendes sütésnek, főleg, hogy emiatt tele van tartósítószerrel...
De, ha neked ízlik, edd nyugodtan, engem ugyan nem zavar.
Megint hülyeségeket beszélsz... Semmiféle tartósítószer nincs benne. Nincs is rá szükség, lévén 1-2 héten belül felhasználódik az alapanyag a folyamatos beszállítás miatt. Ez volna a lényege.
Imádom, amikor jön egy önjelölt zseni akinek fingja nincs valamiről és elkezd hülyeségeket beszélni, ráadásul még köti is az ebet a karóhoz...
"Imádom, amikor jön egy önjelölt zseni akinek fingja nincs valamiről és elkezd hülyeségeket beszélni, ráadásul még köti is az ebet a karóhoz..."
Én meg imádom az ilyen arrogáns idiótákat, akik csak a saját hülyeségüket fújják állandóan.
Esetleg emeld ki, hogy hol írtam hülyeséget.
Mert ellentétben veled én leírtam tényszerűen, hogy mi a helyzet, te meg a folyosói pletykákat alapul véve légbőlkapott hülyeségeket írtál.
De mondom, kíváncsian várom, hogy szerinted hol írtam hülyeséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!