Van-e itt még hazafi?
Figyelt kérdés
Elég kevés emberről tudok mostanában, hát nem ébred a magyar még mindig?2014. máj. 6. 07:46
1/6 anonim válasza:
Inkább dolgoznál, ahelyett, hogy hazafi akarsz lenni - sokkal többre menne vele az ország, mint a hőzöngésekkel.
2/6 anonim válasza:
Mit értesz hazafi alatt? Hadd idézzem Széchenyit: Nem az a hazafi, aki itt él, hanem aki a nemzetért munkál és tesz!
Ezt Metternichnek írt memorendumában írta az 1820as években
3/6 anonim válasza:
Ha azokat kevesled, akik Árpád sávos zászlót lengetve óbégatnak, hogy Magyarország a magyaroké, meg vesszen Trianon, meg vesszenek a zsidók stb., sajnos még vannak. Őket én nem sorolom sem a hazafiak közé, sem az emberi fajhoz.
4/6 A kérdező kommentje:
3. Akkor te kiket gondolsz hazafinak? Én azokat, akiket te mondtál, igen. Érdeklődve várom válaszod.
2014. máj. 6. 16:35
5/6 anonim válasza:
Én azokra, akik ismerik és tisztelik a hazájuk történelmét, művészetét, kulturális értékeit, s azokat, akik előre vitték a hazát. Becsületesek, egyenesek, emberséges másokkal. Türelmes mások gyengeségeivel, de fegyelmezi önmagát. Tiszteletben tart más népeket, szokásokat. Elismeri és támogatja az emberi nem sokféleségét. Egyszerre nacionalista és internacionalista.
Az említett zászlólengetők tapasztalatom szerint nem tudnak helyesen írni, fogalmazni. Rengeteg téveszmék vezérlik őket, s nem viselik el mások eltérő nézeteit.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ebből még én is tanulok.
2014. máj. 6. 22:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!