Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hol találhatok hazafi társakat?

Hol találhatok hazafi társakat?

Figyelt kérdés
Egyedül érzem magam a baráti társaságomban, a helyemet úgy igazán csak hazafias közösségben találnám meg.
2010. okt. 23. 23:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Több szempontból kellene megvizsgálnod dolgokat, utána kellene nézned néhány filozófiai témának és rájönnél, hogy a hazafiasság azon dolgok közé tartozik, aminek a legkevesebb értelme van és nem azért mert rossz dolog, csak rossz döntésre sarkall, elvakít stb.
2010. okt. 24. 00:10
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia! Én egy elég racionális gondolkodó vagyok, és szinte semmibe nem kezdek bele és semmit sem csinálok szívből, aminek nem látom értelmét. Mindig azt tanulmányozom egy eszmében, vagy egy fogalomban, egy feladatban, hogy mennyi benne a reális érték és az értelem. Az igaz döntésemet az is hitelesíti, hogy erre az útra magamtól tértem rá és senki nem volt rám hatással. A gyökereitől kiindulva racionális szálakon jutottam el idáig. Sajnálom, ha te a hazafiságot értelmetlen dolognak találod és félek, igen félek, hogy eljön az a világ, amikor majd mindenki ezt fogja tartani, mint te. Ha kiérdemlek majd az életem folyamán egy kívánságot, azt fogom kérni: Ne érjem meg azt az időt! De az ember csak éljen a boldogságért. Én viszont maradok mint a madár, mert sosem leszel szabad míg önmagadért élsz, mert önzésed rabja maradsz. Viszont ha az általad képviselt eszmét, vagy értelmét az életnek -legyen az bármi- és a hazafiságot a ráció mérlegére feketetjük, a mérleg vagy meg nem billen, vagy "felénk". Szorosan összefügg a hittel ez az eszme, és mit ér a lét, ha nem hiszünk benne? Lenne értelme a születésednek, ha nem hinnéd, hogy megéri küzdened? "Ember, küzdj és bízva bízzál!" Nem csak saját Hazámért fogok harcolni, mert harcolok majd a világ dolgáért is, hogy megszabaduljon ettől a romlástól, ami már egyes helyeken több száz éve tart. Én nem kérdezem mi lesz cserébe, én nem kérdezem végül lesz-e értelme, és azt sem akarom tudni minden áron, hogy terem-e majd gyümölcse annak, amibe belefektetek. Csak bízok és hiszek, önzetlen teszek. Ennek az eszmének annyi vonzata van, és magaköré gyűjti mindazt az értéket, amit öröknek neveznek. Nem neheztelek rád kedves Válaszoló, mert nem osztod a nézeteim. Szókratész szavaival élve: „senki sem vét szándékosan”; a hibák oka a jó nemismerése. Ha adnál magadnak egy esélyt, hogy megismerd, akkor lennél igaz ember. A büszkeség csőlátáshoz, és a csőlátás rabsághoz vezet. Maradj szelíd és tanítható. Ha mindkét oldalt megismerted döntsd, melyik a jó!
2010. okt. 24. 15:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Az attól is függ, hol laksz. Látogathatnál ilyen típusú rendezvényeket (előadásokat, fórumokat, koncerteket). Interneten mindent megtalálsz hozzá, csak keresni kell. Nekem a [link] a kezdőlapom, innen kiindulva nem nehéz a dolog!
2010. okt. 24. 15:27
 4/5 anonim ***** válasza:

00:10-es válaszoló vagyok.

Gondolom ha racionális beállítottságú vagy akkor ismered azt is, hogy minden relatív, amiből pedig egyenesen következik az, hogy mindenki számára mást jelent a szabadság/boldogság. A minden relatívból következik, hogy bárki képes racionálisan megmagyarázni a saját véleményét, úgy, hogy az támadhatatlan legyen. És én is egy Szókratész idézettel zárnám a mondandóm: "Gyakran a legmélyebb vágyakból születik a leghalálosabb gyűlölet."

2010. okt. 24. 15:57
 5/5 A kérdező kommentje:

Ha már Szókratész idézetekkel dobálózunk, tudod-e hogy pont ő volt a liberálisok és a relativisták legnagyobb kritikusa?

Pont ő támadta és ítélte el -korában- a leghevesebben a szófista tanokat, amiket boncolgatsz. Pontosan hogy a szabadelvű gondolkodás és gazdasági beállítottság juttatta ide a mai társadalmakat. És ha egy kicsit is észszerűen gondolkoznál, tudhatnád, hogy közel sem minden relatív, mert igenis léteznek örök értékek és igazságok, mert vannak örökérvényű szabályok és törvények. A természetnek is megvannak a maga törvényei, amik nem változnak azért, hogy mintaként szolgálhassanak. Ez a felfogás torkollik a teljes értelmetlenségbe amit képviselsz. Ha levetnéd a büszkeséged subáját és végigvezetnéd a gondolatmenetet, rájönnél, hogy a szófista tanok nem vezetnek sehova, ezzel szemben bomlasztanak. Lásd be, hogy ez egy dekadens felfogás. Zárásképpen: hogyan került elő a gyűlölet mint fogalom?

2010. okt. 24. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!