Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi ennek a foglalkozásnak a...

Mi ennek a foglalkozásnak a neve? Hogy lehetne ez a munkám?

Figyelt kérdés
NAgon tettszene a filmfordítás, azon belül is főleg a filmdalok fordítása, mert úgy érzem, hogy mostanában egyre rosszabbak és igénytelenebbk és nem használják kia magyar nyelv adta lehetőségeket. Szóval ennek a foglalkozásnak mi a neve, és mit kel ehhez milyen szakot kell végeznem?

2014. máj. 5. 20:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezt szerintem fordítók végzik. Csinálj felsőfokú nyelvvizsgát, és ennyi elég is lehet szerintem.
2014. máj. 5. 21:03
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi:)
2014. máj. 5. 22:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Szinkronizálásnak hívják, és, ahogy az első is írta, fordítók végzik. Csak sajnos nem mindig hagyják jóvá az eredeti fordítást, akármilyen hűsagesen is fordította az, aki elvállalta a munkát.

Tenmészetesen az ember nem lesz egyből "filmfordító", először cikkeket, okmányokat, leveleket, apróbb dolgokat, híreket stb. kell áttenni az illető nyelvre, mert ahhoz, hogy ilyesmit rádbízzanak, fel is kell mutatni valamit.

Én már novellákat fordítottam, mikor megkaptam az első ilyen munkámat.

Ma meg már, az EU idején, valamilyen iskolát is el kell végezni, hogy az ember hivatásos fordító lehessen.

2014. máj. 5. 23:00
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2014. máj. 6. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!