Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek a mai világban...

Szerintetek a mai világban nagyon ciki, ha egy lány nem tud főzni?

Figyelt kérdés

Egy-két egyszerű ételt meg el tudok készíteni, szóval nem halok éhen, de bármit is csinálok a konyhában a végeredménnyel sosem vagyok megelégedve, valahogy sose sikerül úgy mint ahogy megtanították. Bevallom talán, ha van valami amiben nagyon tehetségtelen vagyok az a főzés. Mondjuk az se segít nagyon, hogy borzasztóan untat, és utálom is, ha a konyhában kell eltöltenem a fél napot.

Viszont mindenki azzal szekál, hogy így nem vagyok igazi nő, és egy férfit sem fogok megfogni, és jó anya és feleség sem leszek. :( Pedig a többi munkával nincs ekkora gondom, sőt amiben kicsit mozogni lehet azt már szeretem is. :)

Ti is egyetértetek azzal, hogy az ilyen nő semmire se való, és párt se fog találni? A főzés még ma is ilyen fontos szempont, hogy minden más egyéb belső, és külső értéket felülértékel? Szerintetek?

2009. dec. 24. 05:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A kritizálóknak van némi igazuk.Nem azért,mert enélkül nem találsz párt magadnak,vagy a belső értékeid nem számítanak.Egyetlen nőnek és férfinak sem árt,ha tud főzni.Ha családot alapítasz,gyermekeid lesznek,akkor kénytelen leszel háztartást vezetni és főzni .Még akkor is,ha a párod besegít.Nem mindenki engedheti meg magának,hogy étteremben egyen,.házvezetőnőt tartson stb.Akkor mivel eteted a párodat,a gyerekeidet,ha nem tudsz főzni? Nem kell mesterszakácsnak lenni,de azért az alapdolgokat jó tudni.
2009. dec. 24. 06:33
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Igenis ciki, ha valaki nem tud főzni. Egyébként sem értem, mi olyan nehéz ezen. Például egy paprikás krumpli. Megpucolsz egy kis fej hagymát, felaprítod, kevés zsiradékban üvegesre pirítod, meghinted piros paprikával, rádobálod a krumplit és öntesz rá annyi vizet, amennyi éppen csak ellepi. Óvatosan kavargatod, majd sózod, borsozod. A végén lehet hozzá ízlés szerint virslit, kolbászt tenni. Ennyi és kb. fél óra alatt kész van. Ezen mi olyan nehéz?
2009. dec. 24. 07:10
 3/8 A kérdező kommentje:

Persze, meg tudok csinálni egy levest(gyümölcsleves, lebbencsleves, gulyásleves stb.), meg egy könnyebb másodikat pl.: sült hús és hozzá a köret. Meg tudom csinálni a könnyebb magyaros dolgokat is pl. lecsó vagy paprikás krumpli, csak hát szerintem ezeket eleve felesleges volt megtanulnom ugyanis két kanálnyit tudok belőle enni.

Viszont sütni a pogácsán kívül, hát nem igazán megy semmi. A gond az, hogy a családunkban az számít már olyannak aki tud főzni, aki mindent meg tud csinálni a konyhában, ebbe beletartozik az egész tyúk felbontása is! Jah és nem 1-2 óra alatt készíti el az ebédet, hanem egész délelőtt ott áll a kukta mellett! Nem is az zavar, hogy főzni kell, és nem úgy sikerül, mint édesanyámé hanem az, hogy az egész délelőtt ki se mozdulhatsz abból a 3x5 méteres konyhából. :( De mint mondtam a könnyen elkészíthető ételekkel én labdába se rugok, sült husi zöldségkörettel az itthon mondhatni semmi számba megy. :(

2009. dec. 24. 07:15
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
nem ciki.25 fölött már talán igen...de amíg fiatalabb vagy nem gáz
2009. dec. 24. 07:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Valahol ciki, valahol nem. A mai világban annyi minden instant, konzerv kaja van, hogy abból jól lehet lakni, csak annak meg a tápértéke nem az igazi, nem beszélve arról, hogy azokban még több felesleges cucc van.

Igazából az a baj, hogy mivel untat, és nem szereted, ezért nem is megy annyira.

Én imádok főzni, szakácsnak is tanulok, és így könnyebb. Próbáld meg benne megtalálni a jó oldalát, pl. kinézel valami igazán finomat és milyen jó lesz megenni, vagy otthon főzöl szülőknek, akárkinek, és mekkora örömet szerezhetsz vele, ha valami igazán különlegeset csinálsz, amit nem mertek kipróbálni.

Hidd el, én sem voltam mindig ilyen. Főzés? Á, csak felgyújtom a konyhát, és hova jutottam végül. :) Nem lehetetlen, hogy menjen. :) Szurkolok. :))

2009. dec. 24. 08:04
 6/8 anonim válasza:
100%

Hát én sem vagyok mai csirke (33) és a férjem mikor összeköltöztünk meg volt döbbenve, hogy tudok főzni-sütni, sőt még szeretek is.

A környezetemben senki nem tudott(még idősebbek sem nagyon), mindenki gyorskaját evett, vagy rendelt. A mai világban azt hiszem a fiatal lányokat egyáltalán nem is érdekli...aztán ha lesz családjuk vagy ráfanyalodnak, vagy továbbra is úgy élnek.

Van egy könyv azt hiszem az a címe, hogy szakácskönyv kétbalkezeseknek. Egyszerű, finom kaják vannak benne érhetően és részletesen leírva, a tesóm is úgy kezdte :) Engem szerencsére még a nagymamám fiatal (14-15) éves koromban megtanított az igazi jó házikosztra, a reformkonyha sem áll tőlem messze.

2009. dec. 24. 16:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem ciki.Én tudok ugyan,viszont utálok! Nekem is mindig ilyeneket mondott anyu,most meg olyan férjem van aki szeret és tud is főzni.
2009. dec. 25. 16:59
 8/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem ciki, sőt jobban jársz. Manapság az a menő, ha egy férfi tud főzni. Megjegyzem, már gyerekkoromban is az volt, így az én apám imádott és nagyon ízesen tudott főzni, ő látta el a családot meleg kajával, anyám csak sütit sütött. Nagyon jó, ha a pasi büszkélkedhet a főzőtudományával és ezzel be is vállalja ezt a feladatot. Mint az én férjem. Azt hiszi, nála jobbat senki sem tud. Mindig van kaja, én meg sütöm hétvégén a sütit, és így mindenki boldog.
2012. máj. 26. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!