Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Magyarorszárol mi a véleményet...

Ghost12 kérdése:

Magyarorszárol mi a véleményetek? (lent)

Figyelt kérdés
Szerintetek régebben jobb volt Magyarország vagy rosszab?Szerintetek mit kéne tenni hogy Magyarország jobb ország legyen?
2014. ápr. 24. 17:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem az az őszinte véleményem, hogy például Ausztriában járva jobban otthon érzem magam. Pedig alig beszélek németül és odakinn gazdagnak sem számítok. Úgy érzem hogy Magyarország szolgasorsba lett taszítva. Az állam nem a polgárok szolgálatáért van, hanem fordítva.

Hazánk akkor lenne jobb ország, ha nem a külföldi gyarmatosítókat szolgálnánk, hanem önmagunkat, családunkat, saját hazánkat.

Az idős ismerőseimtől illetve hozzátartozóimtól azt hallottam hogy régen, az államosítás előtt sokkal jobb volt. Mert nem volt rezsi-rabszolgaság, nem voltak ellehetetlenítő adók.

Mit kéne tenni hogy jobb legyen? Először is a rezsi-rabszolgaság ellen kellene tenni. Régen falun nem volt rezsi, kivéve a villanyt. Ma meg a lakó megkérdezése nélkül küldözgetik a csekkeket mindenre, ahogy a bűnözők szokták szedni a védelmi pénzt. A lakosság elmondása szerint, és szerintem is, ezért fogy a falvak lakossága. Mivel az ember az egy olyan állatfaj, hogy fogságban nehezen szaporodik. Érthető is, miért vállalna valaki gyereket, ha tudja hogy mások profitját termelő szolga lesz belőle.

2014. ápr. 24. 18:24
 2/3 anonim ***** válasza:

én úgy tudom régen fenntartottuk magunkat, voltak gyáraink, munkásoknak munkája, tsz-ek

most minden külföldi kézben, mindent eladunk, mindent importálunk többért

amíg a fentieknek a rövidtávú stratégiájuk van, ez így is marad

ha eladsz, most van pénzed (eza rövidtávon pénzszerzés)

ha veszel/beruházol (gyárakba, gépekbe), termelsz és folyamatosan van pénzed időtlen időkig (ez meg hosszabb távon hozza be, de folyamatosan fenntartva magát)

2014. ápr. 24. 18:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Kevés a kezdeményezés, mindenki csak el akar lenni, nem pedig valami újat kitalálni, ami jobb, mint az eddigi, abba bevonni másokat és így fejlődni. Összességében még tanulnunk kell, hogyan lehet sikert elérni a piacgazdaságban, de még nem késtünk el, mert még csak 20 év telt el a váltás óta. Nagyjából azok a kisbabák, akik most születnek, lesznek az elsők, akiket olyan szülők nevelnek fel, akik nem éltek az előző rendszerben. Persze generációról, generációra tovább adódnak a régi rendszerben hasznos, a jelenlegiben káros berögződések, de közben jött az internet, a nyugati világ szabad megismerésének lehetősége egyéb módokon is, tehát a tanulási lehetőség.

Írok konkrétumot is, hogy aki lepontoz legalább pontosabban megérthesse, mit pontoz le:

Még nem tanultuk meg feltenni a jó kérdést, helyette a régi rossz kérdést tesszük fel a gyereknek is, aki ezt tanulja meg.

Rossz kérdés: Hányra mész dolgozni, hány órát dolgozol?

Jó kérdés: Mennyi értéket állítasz elő?

2014. ápr. 24. 19:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!