Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az inuyasha-ban naraku kicsoda?

Az inuyasha-ban naraku kicsoda?

Figyelt kérdés
Valaki elmesélmné naraku történetét? hogy született, miért gonosz, hogy néz ki az eredeti kinézte stb? :)

2014. ápr. 22. 19:27
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
köszi :) tudsz még jó animéket amit érdemes végignézni?? ezekhez hasonlót mert ezeket láttam: death note, inyuasha, naruto, bleach stb :)
2014. máj. 9. 22:38
 32/38 A kérdező kommentje:
tudom h nem 1 műfaj de akkor is :)
2014. máj. 9. 22:38
 33/38 anonim ***** válasza:

A sorozat valódi főellensége nem Naraku hanem a Szent ékkő (Shikon no Tama) volt. Magatsuhi nevű yokai miatt jött létre aki ellen Midoriko harcolt régen. Mivel abban az időben nem létezett egy szellem sem, aki le tudta volna győzni Midorikót, ezért egyesültek egyetlen szellemként (mint Onigumo és Naraku esetében) és így megszületett Magatsuhi. Mivel Magatsuhi annyira erős volt hogy Midoriko sem tudta legyőzni, ezért a papnő belezárta a lelkét az ékkőbe a démonéval együtt, hogy ott folytassák a harcukat örökre. Azért hívták a Négy Lélek ékkövének mert shinto vallás szerint az ember egy szellemi részből és négy lélekből áll: Aramitama (荒魂, Bátorság), Nigimitama (和魂, Barátság), Kushimitama (奇魂, Bölcsesség) és Sakimitama (幸魂, Szeretet). Amikor ez a négy lélek egy személyben teljes egyensúlyban vannak egymással (mint Midoriko esetében) akkor az adott személy óriási hatalomra tehet szert. Ugyanígy volt az ékkő esetében is. Az ékkő belsejében a jó és a rossz vívott örök csatát és az határozta meg hogy ki kerekedik felül a másikon, amilyen szándékok vezérelték az ékkő hordozóját.

Az ékkő ugyan megnövelte a hordozója erejét, ugyanakkor saját tudattal is rendelkezett befolyásolni is tudta az adott személyt.

Amikor Naraku megszületett, az ő elsődleges célja is az volt hogy az ékkő segítségével teljesen szellemmé váljon. De mivel Onigumo szíve végig benne dobogott, ezért az emberi érzések voltak az elsődlegesek, amik a tetteit meghatározták. Yokai szerett volna lenni ugyanakkor az emberi része Kikyouhoz ragaszkodott, ezért akarta Kikyout mindenáron eltüntetni, viszont Kagome feltűnésével (aki Kikyou reinkarnációja volt) ezek az érzések nem múltak el benne. A célja végül is az volt, hogy örökké létezzen azzal, aki iránt a szíve vágyódik a Szent ékkő belsejébe zárva és ezzel átvegye a helyét Midorikónak és az ellene harcoló démonoknak.

2014. nov. 28. 20:25
 34/38 anonim ***** válasza:
Naraku és az ékkő kapcsolatát leginkább a Gyűrűk Urából ismert Gollum és az Egy gyűrűhöz tudnám hasonlítani. Aki az ékkövet birtokolta és rossz célokra akarta használni, az teljesen az ékkő irányítása alá került. Így volt ez Naraku esetében is. Az ékkőben élő Magatsuhi ki akart szabadulni ezért a befolyása alá kerítette Narakut. Naraku azért követett el annyi gonoszságot, hogy az ékkő minél jobban beszennyeződjön és a benne élő démon minél erősebb legyen. Naraku valójában egy báb volt, akinek egyetlen naív cél lebegett a szeme előtt, hogy örökké együtt lehessen a "szerelmével".
2014. nov. 30. 12:46
 35/38 anonim ***** válasza:
Kagome eltűnt? Most akkor mi van? Az a vége, hogy mindenki meghal?
2014. nov. 30. 20:07
 36/38 anonim válasza:
Neeeem :D csak kikiyou és naraku
2014. dec. 5. 20:13
 37/38 anonim válasza:
Én azon agyaltam, hogy naraku eredeti formálya nem egy pók szellem volt, aki szintén a szellemek között volt amikor felfalták onigumót? Mert ha így van,akkor ő átvette onigumó és az összes szellem felett az irányítást és így lett az ami. Persze meg maradtak onigumó érzelmei, ezért bajlódott annyit a szívvel. Persze(szóismétlés) ez csak teória, régen raktam már ezt össze mikor még néztem. (:3Ui:.Tesómmal)
2016. júl. 18. 20:44
 38/38 anonim válasza:
Annyit írnék hozzá, hogy Oigumo és Naraku két külön lény. Narakuban élt Oigomu mint emberi tudat ő volt szerelmes Kikyoba és Naraku őt probálta kitaszítani magából ezért szakította magát több részre.
2024. máj. 18. 02:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!