Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Független szeretnék lenni, de...

Független szeretnék lenni, de nincs elég pénzem különköltözi a szüleimtől . Mit tudnék csinálni?

Figyelt kérdés
Nincs ötletem, hogyan lehetne a helyzetemből kilábalni. Egyetemista vagyok, dolgozom is, de anyagilag, lelkileg mindenhogy megvagyok kötve. Szüleimmel élek, szeretnék már elköltözni, de nincs pénzem albérletre, amit keresek az kevés, hogy fent tudjam tartani magam, külön háztartásban. Egyetem mellett dolgozom, hajnalban utána megyek suliba, de plusz munkát már nem tudok vállalni. Viszont nagyon szeretnék független lenni szüleimtől egyáltalán nem kérek pénzt magamat tartom el, de külön albérletre már nem futja. Mit tegyek ötleteket várok? 21/L

2014. ápr. 22. 17:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha annyi kereted sincs, hogy csak egy szobát bérelj, akkor még várnod kell, és majd diplomázás után teljes állásban kezdj dolgozni több pénzért. Én is szobabérléssel kezdtem, kevesebből is kijön, mintha egy egész lakást bérelnél.
2014. ápr. 22. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Nincs barátod ? Mondjuk aki idősebb és már dologzik.
2014. ápr. 22. 17:27
 3/4 A kérdező kommentje:
Van barátom és ő is egyetemista szüleivel él,de dolgozik csak sajnos "normális" fizut kb.nem kapunk ha a kettőnk pénzét összeraknánk nem lenne nettó 80.000 abból meg szerintem legalábbis ,ahogy néztük ,kaució,rezsi ,kaja stb-stb... kb éhen halnánk ,pedig egyáltalán nem vagyunk pazarlóak a pénzt illetően.
2014. ápr. 22. 17:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon függ attól, milyen városban laksz, gondolom nem Budapest? (itt 80e Ftból két embernek kb. semmi)

Attól tartok a racionális választás, hogy szüleiddel maradsz, ha nem tudsz ingyen lakni valahol. Esetleg próbálj meg gyakran a barátaidnál, barátnődnél/barátodnál lenni, hogy függetlenítsd magad.

Megpróbálhatod a szüleiddel szembeni pozíciódat javítani úgy, hogy *felajánlasz* nekik albérletet.

Talán nem fogadják el, de a gesztus sokat segíthet, hogy felnőttnek nézzenek, aki "beletesz" a kalapba.

Esetleg lehet rövidíteni az egyetemen, pl. váltani BSC szakra, MSc helyett ? Így gyorsabban jutnál diplomához, pénzhez, majd később tudnál továbbtanulni.

Egy radikálisabb váltás, hogy - ha ez lehetséges -megpróbálod külföldön, "nyugaton" befejezni a képzést.

Egy gazdagabb országban, pl. NO-ban egy "segédeladói félállással" is lehet olyan pénzt keresni, ami alapszintű megélhetést biztosít. De azért ez nem mindenkinek jön össze, nyelvtudás nélkül pláne. (De a MSc képzésre már megfontolhatod)

2015. okt. 21. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!