Milyen katanát kellene vennem?
A bonyolult része ott van, hogy körülbelül olyan kellene, hogy csak a penge része legyen 1méter a tsuka (markolat) pedig nagyjából 25cm körül (kisebb-nagyobb)
Viszont nem tudom, hogy ez milyen karnak felel meg, mert pl odachi túl nagy.
[valami ilyesmi [link]
Próbáltam Nodachi ra is rákeresni, de itthon nem igen találtam...
Vagy érdemesebb lenne külföldről venni?
Mire használnám:
Egyrészt dísznek de "itthoni gyakorlás"nak is használnám...
Sima katana van ilyen méretben, esetleg tachi. A gond, hogy hosszú pengét akarsz, hozzá képest rövid markolattal.
Mindenképpen külföldről vegyél. Itthonról csak használtat éri meg.
Üdv!
Érdekes kérdés ez. Ezzel a méretaránnyal kevés kardot lehet kapni annyi biztos.
Egy katana 70-75cm hosszú penge, és 25-30cm tsuka.
Egy tachi egy kissé nagyobb de figyelembe kell venni hogy sokkal ívesebb a pengéje, így másképp is kell forgatni.Ez nagyon lényeges dolog!
Külföldről felesleges venni kardot, ha csak nem egy prémium kategóriás kardot szeretnél több száz ezer forintért.
Pontosan le tudnád írni hogy miért kell neked ilyen méretű nihonto, és hogy mennyit szánsz rá?
Ez sokat segítene a tanácsadásban.
"Pontosan le tudnád írni hogy miért kell neked ilyen méretű nihonto, és hogy mennyit szánsz rá? "
Azért kell mert jól néz ki XD [viccen kívül]
Háát az ár... 30-60 lenne jó [de nem hiszem hogy ennyiért kapok olyan ami jó lenne]
Tachi kardok nem tetszenek.
"Mert jól néz ki"
Akkor vegyél egy 10E ft-os vas pengéjű replika utánzatot!XD, az jól néz ki a falon!
De ha egy kicsivel jobbat szeretnél akkor itt van ez: www.szamurajkardok.extra.hu Én már vettem tőlük kardot, és kiváló minőségűek. 40E-200E ft-ig van, és minden le van írva a kard tulajdonságairól. A méret is!
"Akkor vegyél egy 10E ft-os vas pengéjű replika utánzatot!XD"
De itthon "próbálgatnám" szal nem lenne poénos ha a penge kirepülne, mert chang a kinai munkás nem ragasztotta össze rendesen XD
Illetve én is néztem az oldalt de olyan méretű nem volt azért kérdeztem meg itt hátha kapok jobb itthoni vagy külföldi boltot.
Mennyire értesz a kardokhoz?
Itt tudsz kovácsoltatni teljesen testre szabott kardot (minden adatát megadhatod, megcsinálják): [link]
Annak függvényében, hogy mit kérsz (hajtogatás, rétegelés, anyag fajta, stb) lehet nagyon olcsó is. Emailen beszéld le velük amit akarsz, honlapról nem rendelünk. Ha vacak kardot állítasz össze, olyat is fogsz kapni.
Ha ennyire nem értesz hozzá, nézzed meg az ismert márkák felhozatalát. Több információt erről itt kérhetsz, vagy kereshetsz: [link]
www.szamurajkardok.extra.hu oldalról én nem vásárolnék. Túl vannak árazva, nem derül ki milyen acélból vannak, sőt még az sem melyik cég gyártotta. Sokkal biztosabb ennél egy jól bevált kínai kovácsműhely terméke.
Köszi a válaszokat.
Amúgy "mi számít jó kardnak?"
Hát ez sok mindentől függ.
Elsősorban a penge anyaga. Egy t10 acélból készült kard már elég jónak számít. Aztán jön a penge kovácsolása. Az igazi szamurájkardok rétegezéses eljárással készülnek, magyarul damaszkolt. És akkor még a többi, hogy esetleg valódi legyen a hamon, ami az tradicionális kovácsolást is bizonyítja, a kard súlypontja olyan 12-14cm a tsubától, ez persze a tsukától is függ. Ha már stuka akkor milyen a tsukaito, szépen meg van-e fonva, milyen anyagból van, selyem vagy pamut, hogy nem csak barbárul bele van ragasztva a penge, hanem mekugival van e rögzítve, így nem száll el a penge ha csapsz vele. És a hogy milyen az egész kard összképe. Szépen ível-e a penge a tsukával, hogy a kashirák milyen gidolgozottak, meg még lehetne sorolni. XD
De van egy jó ötletem! Ha komolyan szeretnél egy úgymond az igazihoz közelálló kardot magadnak, akkor keresd meg a szamurájkard készítés index fórumot. Ott minden eggyes kérdésedre választ kapsz olyan emberektől akik már jelentős múltal rendelkeznek ezen a téren. Hidd el nem bánod meg :)
Tisztelettel
Musashi92
először döntsd el, mit is szeretnél pontosan. vagy dísz, vagy használható legyen. ha ezt tisztáztad magadban, akkor tovább lehet lépni. ha díszt szeretnél, az jóval olcsóbb lesz, bár ilyen extra elvárásokkal azt sem lesz könnyű találni. de egy díszkarddal eszedbe ne jusson hadonászni, simán el is törhet a penge, az meg ki tudja, merre fog elrepülni és kit talál el.
ha meg használható kardot szeretnél, akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!