Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan kell olyan kérdéseken...

Hogyan kell olyan kérdéseken gondolkodni hogy mi az a tisztelet? Hogyan viselkedek azokkal akiket tisztelek? Mit jelent magamat tisztelni?

Figyelt kérdés

a kérdés érdekel önmagában is és érdekel a gondolkodási folyamat oldaláról is nagyon tetszene ha valaki pontokban meg tudná mutatni hogyan is gondolkodik ezen milyen alapelvekre lehetne bontani a gondolkodást? Magamban ülve meg próbáltam definiálni és elismerem kemény diónak bizonyult csak fogalmakat kezdtem fel sorolni fejben mint elismerés fontosság elfogadás egyenlőség odafigyelés érdem

stb meg filmek jelenetei és az öregekkel vagy tanárokkal való bánás mód ugrott be és nagyon sok más fogalomnak sem tudom meg határozni a definícióit nagyon érdekel ez miatt hogy ha az ember számára a tisztelet szó egy olyan rejtvény amiről sejti hogy mi de mégsem sikerül konkrétan és lényegbevágóan meg határozni akkor hogyan is kéne gondolatban ezt a rejtvényt meg fejteni a nélkül hogy külső forrásból kérnénk segítséget pl internet ismerősök könyv szótár stb szóval abból ami bennünk van amit tudunk és ismerünk egyszerűen össze rakni a képet és minél jobb képet kialakítani a fogalomról minél mélyebben megismerni fel tárni annak és más fogalmak tartalmát tőrvényszerűségeit.

2014. ápr. 6. 05:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Külső segítség internet nélkül akarsz választ mégis kiírod ide. És azt hiszed mekkora gondolkodó vagy.
2014. ápr. 6. 06:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Ugyse fogadod el amit más mond. Akkor meg nem mindegy.
2014. ápr. 6. 07:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Nagyjából így, ahogy leírtad...

Azért az mindenképpen ildomos, hogy ha valamilyen szó definícióján gondolkodsz, akkor legalább nagyjából tisztában kell lenni a szó jelentésével!

(viszont ha külső segítség nélkül próbálsz definiálni valamit, akkor eléggé szubjektív lesz az eredmény)

Ha már a tiszteletet hoztad fel példának, akkor gondolkodj el azon, hogy mi az amire te ezzel kapcsolatosan vágysz!

Viszont ahogy az előbb már mondtam, ha az általános normáktól (külső forrásoktól) elzárkózva próbálsz rájönni a válaszra, akkor elképzelhető, hogy az általad kialakított meghatározás nem fog egyezni a közösség általi meghatározással!

Például az én elképzelésem az is lehet, hogy a tisztelet, a mások által az irányomba mutatott elsődlegesség!

Más elképzelése szerint az a tisztelet, ha mindenkivel szemben segítőkészek vagyunk és nem várjuk/fogadjuk el a viszonzását.

Megint mások által a tisztelet kölcsönös alapokon kell, hogy történjen.

Mindenkinek igaza lehet de csak akkor tudjuk meg hogy melyik a megfelelő magyarázat, ha utánanézünk, hogy a köznyelv mire alkalmazza!

pl: [link]

2014. ápr. 6. 09:16
 4/6 A kérdező kommentje:

a sok kritikus után meg köszönnék egy valódi jól átgondolt választ! Nem értem hogy aki nem a kérdésre ad választ mért nem tudja maga előtt be ismerni hogy nem tud szakmailag mit kezdeni a kérdéssel ilyen nehéz volna el viselni?

Egy hozzá értő tapasztalt ember megoldó algoritmusa esetleg tapasztalatra épülő heurisztikája érdekel ami segít vezérelni a gondolkodásomat ha meg akarom határozni egy olyan szó jelentését amiről azért sejtjük mit jelent sőt van is róla valamilyen szintű fogalmunk de érezzük belül hogy nem határoztuk meg elég pontosan és konkrétan a lényegét és annak definícióját.

2014. ápr. 7. 09:28
 5/6 A kérdező kommentje:
az ilyen kérdéseknél mint a tisztelet szinte mindenkiben ott lapul belül a válasz csak nem sikerül jól ki következtetni és előhívni minden szükséges ismeretet. de már csak szimplán egy fimben látott jelenet emlékének az elemzése is remek gondolatokat adhat a helyes meghatározáshoz a legtöbb ember ha elég sok ideig elemzi meg tudja belőle határozni mi a tisztelet engem viszont érdekel az alapelméleti oldal ami sokkal precízebb és gyorsabb stuktúráltabb gondolkodást tesz lehetővé.
2014. ápr. 7. 09:37
 6/6 A kérdező kommentje:
kérdezhetném akár azt is h le tudná valaki írni h stratégiailag megközelíteni és tervszerűen hogyan kell a belső ismereteink felhasználásával ki nyomozni a lehető leggyorsabban az egyes kissé homályosan ismert fogalmak definícióit?
2014. ápr. 7. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!