Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Érdemes próbálkozni a nagy...

Érdemes próbálkozni a nagy könyvkiadó cégeknél?

Figyelt kérdés
Szeretném, ha megjelenne a regényem, ha publikálhatnék, de a magánkiadásra nincs pénzem. Szeretném, ha bekerülne a nevem az ilyen körökbe. Nem tudom van-e értelme beküldeni a nagy kiadóknak a kéziratot, vagy hogy ez pontosan hogyan is zajlik, mivel jár. Tudnátok segíteni ebben?

2014. ápr. 3. 10:42
 1/1 anonim ***** válasza:

Én kis kiadóban dolgozom, szóval nem engem szólítottál meg. Csaknem teljesen kizárt, hogy kiadó pénzt fektessen be egy ismeretlen író könyvébe. Sok szerencsét hozzá, de ne számíts kaszálásra akkor sem, ha mégis megjelentetik.

Az általános gyakorlat az, hogy te előre kifizeted a költségek jelentős hányadát, a teljeset megjelenéskor. Az eladott példányok után kapsz pénzt az üzlettől. A persze csak bizományba veszi át, s 30-50%-ot levesz a vételárból.

Ha mi beszállnánk egy jó könyvbe, akkor a kiadásoknak kb. 20-25-át vállalnánk, többet semmiképpen.

Abban az esetben, ha a Harry Potter szintű sikere lenne, nyereséges lennél. Ma ha egy új arc első könyve elmegy 200-300 példányban, már nagyon nagy szó.

2014. ápr. 3. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!