Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit szokás ilyenkor tenni?

Mit szokás ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Van egy regényem, egy kész regényem, és akiket idáig megkérdeztem - magyar tanár, szülők... stb. - mind jónak találták a művet. Gondolom butaság lenne kiadással próbálkozni, de ha mégis megpróbálnám, miért döntsek a magyar kiadók mellett? Akár én is le tudnám fordítani a történetet angolra, de a lényeg az, hogy érdemes lenne- e az angoloknál, amerikaiaknál próbálkozni? Vagy ott is csak megfelelő támogatással lehetne sikeres a könyvem? És mi van - biztos, hogy nem, de azért megkérdezem -, ha olyan remek művet alkottam, amely Magyarországon mindössze az 50.000- es példányszámot érné el, míg mondjuk Angliába ennek az ötszörösét is elérné? Érdemes erre vállalkozni, vagy majd próbáljam meg később, vagy egyáltalán ne próbálkozzak ilyesmivel?

2013. dec. 1. 17:23
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

hát azért az bátor dolog kijelenteni max középiskolásként, hogy le tudnád fordítani! szöveget lehet, hogy tudsz fordítani, de művet fordítani már sokkal nehezebb... és nem véletlenül saját anyanyelvre szoktál fordítani a fordítók, mivel Te nem ismersz olyan fordulatokat amiket az angol irodalomban szokás használni, és fordítva.. sokkal inkább hasonlítana egy grammair feladathoz, mint műhöz!

és ne akarj egyből sztár lenni... add ki itthon, bár most megmondom, hogy minden boldog-boldogtalan ad már ki könyvet és nagyon kevés fut be.. és nem az ország miatt, hanem a mennyiség és a minőség miatt!

egyébként milyen típusú regény? vázold a cselekményt pár sorban:)

2013. dec. 18. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!