Honnan tudjam, hogy ha valamit elkezdek hobbiból, akkor azt később is szeretem-e csinálni?
Próbálok érthetően írni:
Úgy fél éve kezdtem el rajzolni, most festek is, és rényleg nagyon szeretem, de voltam már pár dologgal így, hogy elkezdtem, és már nem érdekel.
Nem is lenne gond, ha ez csak hobbi szinten érdekelne, de most vagyok 16 éves, és még nem tudom hova menjek tovább tanulni. Szeretnék jelenleg a jövőre nézve grafikus, vagy valami hasonló lenni. Érettségiznék is rajzból, most is járok szakkörre, de megéri?
Nem azt kérdezem tőletek, amit még én se tudok, hogy akarom-e majd folytatni, hanem hogy miből lehet rájönni, hogy ez is csak egy fellángolás-e.
Mivel nagyon fiatal vagy, elmesélek neked egy kis történetet. Volt nekem egy nagyon kedves kis ismerősöm, aki már kicsi korán zenélni szeretett volna. össze is gyűltek szépen a hangszerek, hogy a gyerek ki tudja találni, hogy mi az, ami tetszik neki, a xilofontól a harmonikáig minden. Mire rájött volna, hogy milyen zenész legyen, úgy döntött, hogy inkább elmegy karatézni. jó, mondták a szülei, elrakták a hangszereket, és megvették a kimonót. Pár hónap karate után, azt mondta a legényke, hogy ő inkább táncolna, és beiratkozott egy néptánccsoportba. Közben hobbiból gyűjtött teherautó és munkagép modelleket, ami ugy -e nem olcsó hobbi, meg megőrült a Lego-ért, ami még drágább. Mellékesen időközben a modellek bővültek egy komplet kisvasúttal, ami valójában apukának kellett, de rá lehetett fogni a gyerekre. A gyerekből meg tini lett, és szégyenlős, aki már nem szivesen járt el táncolni, inkább ki szerette volna próbálni, hogy miket is lehet csinálni egy jelképesen profi Mounten bike-val? Aztán jött egy kisebb motor, utána egy nagyobb, azután meg még nagyobb.
Most autót hajt, befejezte a műszaki egyetemet, és van egy meglehetősen jó állása.
Ennyit eről, hogy ki lehetne találni, hogy ki mi lesz, ha majd nagy lesz.
Találkoztam már emberekkel, akikben szinte gyerekkoruktól kezdve meg volt az elhivatottság valami iránt, de azt hiszem, hogy ez meglehetősen ritka.
Nem kellene bánkódnod az miatt, hogy nem tudod, hogy mi fog érdekelni, ha majd nagy leszel. Ez egy teljesen normális útkeresés, és igaz, hogy sokaknál nagyon sokáig tart, mások meg igazán drágán fizetnek érte, de azt hiszem, majd minden eljön, ha itt lesz az ideje.
A rajzaidat viszont szeretném ha megmutatnád hozzá értőnek, hogy megmondja mennyire van készséged hozzá, és érdemes -e több időt, energiát forditanod a tanulásra, vagy maradj meg hobbi szinten. Bár erről sem vagyok meggyőződve, hogy mindig hasznos, hány fantasztikus elmét tanácsoltak már el valamitől, amiben később igazán nagyot alkottak!?
Sok szerencsét kivánok neked!
Köszönöm a válaszokat.
Nekem azért nem olyan szédőséges hobbijaim vannak, hogy táncolok éneklek és most rajzolok.
Én mindig valami képzőművészettel, vagy hasonlóval foglalkozó dolgokat csináltam óvodás korom óta. Még a kutyák érdekelnek, de az is régóta. Így most leginkább állatokat rajzolok.
Rajz szakkörre utólag (kb. 1 hónapja) kezdtem el járni, mert tartottam tőle, hogy a többiek sokkal jobbak lesznek.
Erre a tanár már az 1. órán azt mondta, hogy van hozzá érzékem, és érdemes lenne komolyan foglalkozni vele, és sokat gyakorolni. 2. órán azt mondta, hogy az én rajzom hasonlít a legjobban a drapériára (azt rajzoltunk.)
És én most napi 2 órát, de van hogy egész nap csak rajzolok, festek, mert ha elkezdem, akkor nem bírom abbahagyni.
De lehet, hogy később bánni fogom, hogy miért szántam ennyi időt rá, amikor semmi haszna.
Ha semmi egyébb nincs, amivel hasznosabban tölthetnéd az idődet, akkor sose bánd, lehet, hogy egyszer majd nagyon jól jön az a sok munka, amit most belefektetsz.
Érdeklődj talán afelől, hogy milyen téren tudnád ezt a készséget felhasználni, és talán abba az irányba kellene indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!