Román, roma, cigány közt mi a különbség?
Én úgy gondoltam, hogy a románok a romák. De van aki azt mondja, hogy a roma az a cigány. De ha ez így van akkor miért kell a cigányokat kisebbségnek hívni és miért nem romáknak?
Van olyan ember aki elismeri, hogy cigány, de ha te mondod rá akkor egyből vergődik, hogy nem is cigány. De miért nem lehet a cigányokat cigányoknak hívni? Ez olyan, hogy a magyar nem magyar hanem tisztelt magyar vagy valami ilyesmi.
A román román
A cigány a fajtiszta,vagyis a muzsikusok,mint bangó Margit például
A roma a kevert mocskos fajta vulgáris szavakkal élve ^^
Milyen buta emberek vannak... Na mindegy.
A Romániában élő emberek a románok(Az erdélyi magyarok NEM románok!)
A cigány az cigány. Udvariaskodva roma.
Azért "kell" őket kisebbsgnek mondani, mert ők a kisebbség(egyelőre). De nem csak a cigányok a kisebbség, hanem a Magyarországon élő kínaiak, vietnámiak, törökök, osztrákok, stb. is kisebbség.
Mi az hogy nem lehet a cigányokat cigányoknak hívni? Ezt meg ki mondta?
Az utolsó mondatodat abszolút nem értem.
Én csak simán cigányoknak hívom őket, és eddig még senki sem sértődött meg emiatt, ezt is csak a média plántálja az emebrekbe!
A média meg a politika mindenkiből hülyét csinál ha hagyja!
Valakit kifejezetten idegesít is ha romának meg kisebbségnek hívom!
Hülyén is nézne ki a refrénbe hogy
Gyere táncolj kissebségi lány :P
mennyi buta ember van... nem baj, meg fogjátok szívni, csak hát ehhez már történelmet kéne tanulni, de persze a napiszar sokkal érdekesebb...
Én cigánynak hívom a cigányt, mert nem romapecsenye, nem romaútra ment az étel, ha félrenyelsz, és Vörösmarty sem azt írta, hogy 'A vén roma'
Köszi a válaszokat, rendesek vagytok! :)
21:14-es válaszírónak: A média foglalkozott vele, hogy a politikusok kitalálták, hogy nem lehet cigányozni, mert rasszista megnyilvánulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!