Mindenki hallotta a lezuhant boeinget a tengerbe, mert eltűnt a radaról. Miért nem volt GPS/nyomkövető a gépen? Miért csak a radarra hagyatkozunk a 21. században?
Letudnál rajzolni egy roncsdarabot? Csak úgy nagyjából! Persze, hogy nem, mert az lehet, egy egész szárny, de akár egy fejtámla darab is.
Azért az arcokat picit könnyebb felismerni: szem, száj, orr az kb fix, nincs olyan, hogy alul van az orr, felette a száj v. hasonló.
Vannak feladatok, amiben egyszerűen az emberi agy jobb.
Régebbi gép ? És ? Minden 3. autóban ott a GPS. Egy több 100 milliós repülőbe meg ne férne el egy 100 000 Ft os nyomkövető ???
A roncsnak nincs konkrét alakja ?? És ?
A kék tenger4n az eltérő színű törmelékeket akkor is megtalálná a program.
Kicsit, mint ha túl magas lovon ülnél...
Bármilyen hihetetlen, nehéz v. csaknem lehetetlen a mai technikai színvonalon egy képet tisztességesen felismerni, azon tárgyakat kijelölni. Jó közelítések vannak, de azért ez kevés.
Csak egy példa: az embernek sem könnyű megmondani, hogy az adott képen egy darab repülő van vagy épp csak egy hullám.
A friss hírek szerint erre ment a repülő. Vagyis nem észak felé.
Kedves Tengor, én nem vagyok informatikus. Paraszti ésszel gondolkodok.
Nem lehet teljesen pontosan kiszűrni igen. De a megközelítés szerintem már elég lenne. Mi lehet abba olyan nehéz, hogy egy szoftver a képeket (amin mondjuk 5 négyzet km-t tekint 1 egységnek, keres olyan mennyiségben és minőségben eltérő színes kép pontokat, ami a normál "tiszta" 1 egységben nincsen. Az eltérést úgy állítják be ahogy akarják. A hajókat is ki lehetne szűrni.
Ezután lehetne a kritikus egységeket emberi szemmel ellenörizni
Nem tudom elképzelni hogy egy ilyen szoftver elkészítése több erőfeszítést igényelne mint egy win xp szoftver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!