Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ellopták a diákigazolványom,50...

Ellopták a diákigazolványom,5000 Ft-ot kellene kifizetnem "elvesztés" miatti büntetésként, ezt azonban egyáltalán nem gondolom fairnek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Januárban az egyetemen ellopták a diákigazolványomat. A rendőrségen rögtön jegyzőkönyvet állítottak ki a lopásról, azonban hiába lobogtatom a papírt, 3500 Ft bírságra és a diákigazolvány 1400 Ft-os alapdíjának újbóli kifizetésére köteleznek, mivel ez szerintük az "elveszett" kategóriába tartozik. Az Educationál azt mondják, a kormányrendelet szerint nem kell fizetnem, az egyetemi ügyintézők szerint kell. Mindketten ugyan arra a paragrafusra hivatkoznak: "A jogosult a matrica ELVESZTÉSE esetén 3500 forintot köteles megfizetni a közreműködő intézmény részére." 5000 Ft nem a világ vége, de őszintén: nem mondanám olyan kevés pénznek sem, hogy csak úgy minden saját hibámon kívül történő esemény miatt 5000-eseket dobáljak bárkinek, pláne, hogy maga a károm kb. 25 000 Ft értékű.

2014. márc. 11. 23:38
 1/6 Grim13 ***** válasza:
100%
szerintem ha nincs külön olyan rész amely az "önhibán kivült" taglalja akkor mindegy hogy elveszett vagy ellopták a lényeg hogy nincs meg, a büntetést meg a matrica miatt kell fizetni nem a diák miatt ami megint nem vigasztal de így van... nem igazság szolgáltatás van hanem jogszolgáltatás, meg kell szokni :S okoskodásnak fog tűnni de az iratokat igyekszek külön tartani egy olyan zsebben amiből nehéz lenne kilopni, amúgy én is fel lennék háborodva ebben a helyzetben, meg tudlak érteni
2014. márc. 12. 00:32
 2/6 anonim ***** válasza:

szerintem ez az 5000 Ft az olcsóbb. nálunk ha elhagyod 16 000 Ft.

egyik haverom személyijét hagyta el, és szintén tízezer fölötti összeget fizetett az illetékért. viszont ha bement a rendőrségre feljelentést tenni, és azzal a papírral ment az okmányirodába, ingyen kapott újat...

2014. márc. 12. 03:36
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nagy szerencsémre a személyi igazolványom és az (éves!) bérletemet külön tartottam, így azok megmaradtak. Egyébként nem lenne bajom az 5000 ezer forinttal, ha például az egyetem bármilyen kis összegű támogatással tudna segíteni, ha már eleve a campuson, az egyik épületben történt az egész, de mivel nem vagyok államis, semmilyen esetben sem tudok pénzt igényelni (még a kifejezetten ilyen esetekre való rendkívüli támogatást sem). Így maradt ez a huzavona.

2014. márc. 12. 06:23
 4/6 Grim13 ***** válasza:
azóta nem számitok az egyetemre mióta egy srácnak a bezárt öltözőből vitték el a cuccát és annyit mondtak hogy senki sem vállal felelősséget semmiért, és amúgy is gerinc tornára minek vitt magával pénztálcát xD
2014. márc. 12. 13:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Melyik kormányrendeletre hivatkoznak? Érdemes lenne elolvasni és ha az fekete-fehéren leírja mi a helyzet, akkor azt kellene lobogtatni előttük a rendőrségi papír mellett.
2014. márc. 12. 15:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Adnak ideiglenest
2017. jún. 30. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!