Mért sajnálják az Okmány irodáknál ideiglenes személyi igazolványt, és ideiglenes MÁK utazási kártyát kiadni?
Sokszor leírtuk már, most újra: Ezeket Budapesten, az Állami Nyomdában, erre a célra berendezett üzemegységben készítik. Mindegyiket. A kérelmeket feldolgozzák az okmányirodában, összegyűjtik, elküldik a nyomdába. Ott elkészül, s onnan továbbítják őket az irodákba. A központi okmányirodából naponta átküldik az anyagot, s napont érkeznek is oda kész kártyák. De a kerületekből ritkábban, s vidékről is. Van, ahol csak hetente egyszer.
A digitális fénykép és az adatok utazhatnak villanydróton, de a kész igazolvány nem. Azt ki kell szállítani. Nem üldögél rajta senki.
Azt meg kell érteni, hogy olyan helyen, ahol mondjuk hetente csak néhány igazolványt kérnek, nem megy minden nap a szállító cég.
Megkaptam, s jelentettem is.
Egy hivatal működéséről kérdeztél. Leírtam a menetét. Miért engem támadsz, nem értem. Én semmiképpen nem kötődöm az államapparátushoz. Én is csak ügyfél vagyok.
Speciális esetekben van lehetőség gyorsított eljárásra is. Próbáltál ezzel élni? Kérted ezt a lehetőséget?
A bankkártya teljesen más rendszerben készül, mint a hatósági igazolvány. A kettőt nem lehet összehasonlítani.
első leírta ennek okát.
Sajnálatos, hogy életed nagy lehetőségétől elesel, de a világon sehol nem úgy szervezik a hivatalokat, hogy minden egyéni esetre készen legyenek.
A magyarnál persze van sokkal gyorsabb és rugalmasabb, de rosszabb is. És nem is biztos, hogy a gazdag országokban gyorsabb a hivatal.
Figyeltem, már lett itt törölve veszekedésed. Most újra kezded. Miért?
Én orvos vagyok. Van tíz betegem. Mindegyiket operálni kell, s a vicc kedvéért legyen mindegyik egyórás feladat.
Adja nekem tanácsot, hogyan műtsem meg mindet egy óra alatt? Sajnos nekem ehhez tíz óra sem elegendő, mert nem megy mekszakítás nélkül.
Számoljunk. Vagyunk kb. 9 millióan. Ebből személyi igazolványa lehet talán 5 millió embernek. Vegyünk alapul 10 éves lejáratot. Az azt jelenti, hogy naponta kb. 1700 embernek jár le az igazolványa. Ennyit emberről kell felvenni az adatokat, elkészíteni a fotókat, kigyártani az igazolványt, s azt eljutattatni az illetékes hivatalba. És mindezt úgy, hogy a költsége beleférjen az illetékbe.
És ez csak a személyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!